- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Jemná kakaová bábovka (hrnčeková) 🥤
Jemná kakaová bábovka (hrnčeková) 🥤
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 2 vajcia
- 3/4 hrnčeka (240 ml) krupicového cukru
- 1/3 hrnčeka trstinového cukru
- 1/4 hrnčeka rozpusteného masla
- 1/2 hrnčeka acidofilného mlieka
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 1/3 hrnčeka polohrubej múky
- 1/3 hrnčeka kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- maslo a múka na formu
- Poleva:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády 60% min
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s oboma cukrami do peny. Pridajte maslo, acidofilné mlieko, mlieko a premiešajte. Postupne pridajte zmes múky, kakaa , kypriaceho prášku , sódy bikarbóny a soli. Cesto rozotrite do bábovkovej formy , ktorú si predtým nezabudnite vymazať maslom a vysypať múkou..
2. Krok
Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 45 minút.
3. Krok
Smotanu na šľahanie zohrejte. Do horúcej smotany nalámte čokoládu , nechajte minútu postáť a potom vymiešajte do hladka. Po miernom vychladnutí vyklopte bábovku na mriežku.. Keď bude studená prelejte ju polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
183 videní