- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Jemná medová torta
Jemná medová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 6 vajec
- 160 g práškového cukru
- 2 lyžice medu
- 190 g polohrubej múky
- krém:
- 1 plechovica vareného salka
- 150 g masla
- na ozdobu:
- čokoládová poleva
- mleté vlašské orechy alebo lieskovce
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme vajcia s cukrom a s medom do hustej bielej peny..Šľaháme aspoň 10 minút aby nám hmota poriadne narástla..Potom prisypeme múku a miešame zhora nadol drevenou vareškou..
2. Krok
Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút ale preistotu kontrólujeme špáradlom.
3. Krok
Necháme úplne vychladnúť v forme , potom vyberieme a rozrežeme na 3 časti.
4. Krok
Kým nám korpus chladne pripravíme i jednoduchý krém vyšľahaním uvareného kondenzovaného salka s maslom.
5. Krok
Krémom potrieme všetky korpusy , a vrchný prelejeme čokoládovou polevou a posypeme mletými orieškami.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7481 videní