Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná nátierka z pečenej zeleniny a ricotty

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná nátierka z pečenej zeleniny a ricotty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná nátierka z pečenej zeleniny a ricotty Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Pečená zelenina má svoje čaro – sladkastá chuť, ktorú zvýrazní trocha cesnaku a tymianu, sa dokonale hodí k jemnej ricotte. Výsledkom je krémová nátierka, ktorá sa rozplýva na jazyku a na chrumkavom chlebe chutí jednoducho božsky.

reklama:

Suroviny

  • červenú papriku (1 ks)
  • sladký zemiak – batát (1 ks)
  • cesnak (5 strúčikov)
  • fenikel (menší kúsok)
  • červenú cibuľu (1 ks)
  • olivový olej (asi 3 lyžice)
  • ricottu (150 g)
  • 8 krajcov pečiva podľa chuti
  • čerstvý tymian (1 lyžica)
  • štipku mletého čierneho korenia
  • trochu soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Prvý krok: Papriku očistite a nakrájajte na kúsky. Batát ošúpte, cesnak nechajte v šupke a fenikel s cibuľou nakrájajte na plátky.

2. Krok

Druhý krok: Všetku zeleninu rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypte soľou a korením, pridajte lístky tymianu a pokvapkajte olivovým olejom. Rúru predhrejte na 170 °C a pečte asi pol hodiny, kým zelenina nezmäkne a nezačne voňať.

3. Krok

Tretí krok: Medzitým si pripravte chlieb. Nakrájané krajce opečte na suchej panvici alebo v hriankovači, aby boli krásne chrumkavé.

4. Krok

Štvrtý krok: Upečenú zeleninu nechajte chvíľu vychladnúť a potom ju rozmixujte tyčovým mixérom na jemný krém. Primiešajte ricottu a podľa chuti ešte dochuťte.

5. Krok

Finále: Nátierku rozotrite na hrianky, dozdobte bylinkami alebo semienkami a môžete podávať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.