Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná paradajková polievka z rúry: Bez múky, no plná chuti. Skvelo vynikne s bazalkou, smotanou a krutónmi

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná paradajková polievka z rúry: Bez múky, no plná chuti. Skvelo vynikne s bazalkou, smotanou a krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná paradajková polievka z rúry: Bez múky, no plná chuti. Skvelo vynikne s bazalkou, smotanou a krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Paradajky nemusia byť len súčasťou letných šalátov či základom domácich omáčok. Ak máš po ruke zrelé, sladkasté kúsky – zo záhrady alebo trhu – vyskúšaj z nich pripraviť túto lahodnú polievku. Je prirodzene krémová aj bez múky a vďaka pečeniu má intenzívnu chuť, ktorú podčiarkuje bazalka a jemná kyslá smotana.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg čerstvých paradajok
  • 1 lyžička soli + čerstvo mleté korenie
  • 4 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 10 g masla
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť bazalkových lístkov
  • 3 lyžičky trstinového cukru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 šálka chrumkavých krutónov
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Paradajky nakrájaj na štvrtiny a rozlož ich na plech tak, aby boli rezom nahor. Posyp ich soľou, pokvapkaj olivovým olejom a vlož do vyhriatej rúry na 210 °C. Peč ich približne 20 minút – budú mäkké, šťavnaté a ľahko skaramelizované.

2. Krok

V hrnci rozohrej maslo a nechaj na ňom zosklovatieť nadrobno nasekanú šalotku. Následne pridaj cesnak a krátko ho orestuj, len čo začne voňať. Potom vlož upečené paradajky aj so šťavou, ktorá sa uvoľnila počas pečenia – nič nevyhadzuj, každý kúsok chutí.

3. Krok

Celú zmes nechaj jemne variť asi 15 minút, aby sa chute prepojili. Potom pridaj čerstvú bazalku a všetko dôkladne rozmixuj tyčovým mixérom do hladkej polievky.

4. Krok

Ak je polievka príliš hustá, môžeš ju zľahka zriediť vývarom alebo trochou vody – množstvo prispôsob tomu, ako veľmi šťavnaté boli paradajky. Nakoniec ju dolaď soľou a trstinovým cukrom podľa vlastnej chuti. Na tanieri ju podávaj s lyžicou kyslej smotany, niekoľkými kvapkami olivového oleja a štipkou čierneho korenia. Pre ešte lepší výsledok pridaj pár lístkov bazalky, chrumkavé krutóny a hoblinky parmezánu.

reklama:

Ak máš silný mixér, nemusíš paradajky pred pečením lúpať – šupka sa rozmixuje úplne dohladka a pritom zachová všetky vitamíny. Tento recept si zamiluješ pre jeho jednoduchosť aj chuťový zážitok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.