Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná piškóta so špaldovou múkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná piškóta so špaldovou múkou
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 135 g práškového cukru
  • 75 g polohrubej múky
  • 50 g špaldovej múky T 630
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si vajcia.Do jednej misky si dáme žĺtka a do druhej bielka so štipkou soli a 1 lyžicou studenej vody.

2. Krok

Vyšľháme si bielka ručným šľahačom na tuhý sneh, potom postupne prisypeme 125 g cukru a šľaháme do peny.

3. Krok

K bielkam primiešame žĺtka metličkou ,Zľahka primiešame aj preosiete múky .

4. Krok

Plech, alebo formu si vyložíme s papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto ktoré potom rovnomerne rozotrieme.

5. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.Asi 2 minúty pred časom dopečenia klepnite na piškótu prstom, ak sa cesto vracia je piškóta hotová.

6. Krok

Po dopečení necháme mierne vychladnúť , potom vyklopíme a odstránime papier.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7145 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.