Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná polievka z cukety a špenátu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná polievka z cukety a špenátu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná polievka z cukety a špenátu Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept na ľahké, ale pritom sýte jedlo plné vitamínov, táto polievka bude ideálnou voľbou. Krémová, voňavá a s jemne nasladlou chuťou cukety, doplnená sviežosťou špenátu – skvelá na rýchly obed či ľahkú večeru. S opečenou bagetou a nadýchanou ricottou sa z nej stane malý kulinársky zážitok.

reklama:

Suroviny

  • 1 stredná cuketa
  • 150 g čerstvého špenátového lístia
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 PL masla
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 2 zemiaky strednej veľkosti
  • 1 ČL soli
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • Na servírovanie:
  • 1 bageta
  • 150 g ricotty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu nasekajte na drobné kúsky, cesnak rozpučte alebo nasekajte nadrobno. Cuketu nakrájajte na menšie kocky a zemiaky ošúpte a pokrájajte rovnako.

2. Krok

V hrnci rozpustite maslo a krátko na ňom orestujte cibuľu. Keď začne zlatnúť, pridajte cesnak a rascu – nechajte ich uvoľniť vôňu. Prisypte cuketu so zemiakmi a vložte aj čerstvý špenát, ktorý nechajte mierne zmäknúť.

3. Krok

Zalejte všetko horúcim zeleninovým vývarom, osoľte, okoreňte a pridajte lístky tymianu. Varíme približne 30 minút, kým zelenina nezmäkne. Následne rozmixujte na hladký krém. Nakoniec primiešajte smotanu, ktorá polievku zjemní.

4. Krok

Bagetu nakrájajte a opečte – buď na panvici, alebo v rúre. Potrite ju ricottou a podávajte k polievke. Ak chcete, bagetu môžete nakrájať na malé kocky, pripraviť z nej krutóny a tie nasypať priamo do taniera.

reklama:

Tento recept spája jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou. Zelenina dodá telu potrebné živiny, špenát prináša sviežosť a smotana jemnosť – výsledkom je polievka, ktorú si ľahko zamilujete.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.