Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná polievka z cukety a špenátu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná polievka z cukety a špenátu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná polievka z cukety a špenátu Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte recept na ľahké, ale pritom sýte jedlo plné vitamínov, táto polievka bude ideálnou voľbou. Krémová, voňavá a s jemne nasladlou chuťou cukety, doplnená sviežosťou špenátu – skvelá na rýchly obed či ľahkú večeru. S opečenou bagetou a nadýchanou ricottou sa z nej stane malý kulinársky zážitok.

reklama:

Suroviny

  • 1 stredná cuketa
  • 150 g čerstvého špenátového lístia
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 PL masla
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 2 zemiaky strednej veľkosti
  • 1 ČL soli
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • Na servírovanie:
  • 1 bageta
  • 150 g ricotty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu nasekajte na drobné kúsky, cesnak rozpučte alebo nasekajte nadrobno. Cuketu nakrájajte na menšie kocky a zemiaky ošúpte a pokrájajte rovnako.

2. Krok

V hrnci rozpustite maslo a krátko na ňom orestujte cibuľu. Keď začne zlatnúť, pridajte cesnak a rascu – nechajte ich uvoľniť vôňu. Prisypte cuketu so zemiakmi a vložte aj čerstvý špenát, ktorý nechajte mierne zmäknúť.

3. Krok

Zalejte všetko horúcim zeleninovým vývarom, osoľte, okoreňte a pridajte lístky tymianu. Varíme približne 30 minút, kým zelenina nezmäkne. Následne rozmixujte na hladký krém. Nakoniec primiešajte smotanu, ktorá polievku zjemní.

4. Krok

Bagetu nakrájajte a opečte – buď na panvici, alebo v rúre. Potrite ju ricottou a podávajte k polievke. Ak chcete, bagetu môžete nakrájať na malé kocky, pripraviť z nej krutóny a tie nasypať priamo do taniera.

reklama:

Tento recept spája jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou. Zelenina dodá telu potrebné živiny, špenát prináša sviežosť a smotana jemnosť – výsledkom je polievka, ktorú si ľahko zamilujete.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

66 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.