Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná pudingová bábovka bez múky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná pudingová bábovka bez múky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná pudingová bábovka bez múky Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte netradičný recept na bábovku, ktorý je jednoduchý na prípravu a zároveň netreba použiť múku, ste na správnom mieste. V tomto recepte ju totiž nahradíme pudingovým práškom, ktorý dodá bábovke jemnú konzistenciu a príjemnú chuť. Stačí len pár základných ingrediencií a o chvíľu môžete mať na stole voňavý dezert, ktorý si zamiluje celá rodina.

reklama:

Suroviny

  • 4 balenia vanilkového pudingu (práškového)
  • 1 pohár kryštálového cukru
  • 1 pohár rastlinného oleja
  • 4 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Maslo alebo iný tuk na vymastenie formy
  • Hrubá múka na vysypanie formy
  • Vanilkový cukor na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame práškový puding s cukrom a práškom do pečiva. Do suchých surovín pridáme vajcia a olej, potom všetko dobre premiešame, aby vzniklo hladké, homogénne cesto.

2. Krok

Formu na bábovku alebo veniec dôkladne potrieme tukom a vysypeme hrubou múkou, aby sa nám cesto neprichytilo.

3. Krok

Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a zarovnáme ho.

4. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 až 30 minút. Počas pečenia kontrolujeme, či je bábovka hotová – môžeme použiť špajdľu, ktorou zapichneme do stredu. Ak vyjde suchá, bábovka je upečená.

5. Krok

Po upečení necháme bábovku chvíľu vychladnúť, potom ju opatrne vyklopíme z formy. Na záver ju môžeme posypať vanilkovým cukrom pre ešte lepšiu chuť.

reklama:

Táto bábovka je nadýchaná, lahodná a krásne vonia po vanilke. Hodí sa na raňajky, ku káve alebo ako rýchly dezert na víkend. Nezostáva nič iné, než si ju vychutnať!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.