- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Jemná Ricotta piškóta
Jemná Ricotta piškóta

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 vajcia
- 200 g cukru
- 150 g hladkej múky
- 200 g ricotta
- 10 g prášok do pečiva
- 40 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Rozšľaháme vajcia a pridáme cukor. Vaječnú zmes šľaháme 7-8 minút pomocou mixéra, kým nebude svetlá a nadýchaná a cukor sa úplne nerozpustí.
2. Krok
Do vaječnej zmesi pridáme ricottu a rozpustené maslo. Zmes premiešajte vareškou alebo metličkou. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Cesto vymiešame do hladka. Cesto bude stredne husté a veľmi vzdušné. Potom ho vložíme do vymastenej formy.. Môžete použiť formu na bábovku , na koláč , alebo chlebíkovú formu..
3. Krok
Piškótu z ricotty pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 minút. Skontrolujte prepečenie pomocou drevenej špajle. Hotovú piškótu mierne ochlaďte vo forme, potom ju z nej vyberte a ochlaďte na mriežke. Na tácke ju posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19 videní