Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná tvarohová bábovka s pomarančom

reklama:
Jemná tvarohová bábovka s pomarančom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná tvarohová bábovka s pomarančom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 55min
  • Hotové Za: 0min

Tvarohová bábovka je skvelou voľbou na každú príležitosť. Ak spojíte jemný tvaroh s horkým kakaom a osviežujúcim pomarančom, vznikne skutočne lahodný dezert. Táto bábovka je nielen vizuálne pôsobivá, ale aj mimoriadne chutná, takže po nej s radosťou siahnete.

reklama:

Suroviny

  • 3 vajicia
  • 180 g kryštálového cukru
  • 170 g masla (zmäknutého)
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 70 ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice čerstvej pomarančovej šťavy
  • 1 polievková lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 štipka soli
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 250 g hladkej múky
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 1 polievková lyžica mlieka (na kakao)
  • maslo (na vymazanie formy)
  • hrubá múka (na vysypanie formy)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava formy: Začnite tým, že bábovkovú formu dôkladne vymažete maslom a vysypete hrubou múkou, aby sa cesto neprilepilo. Potom oddeľte žĺtky od bielkov a bielky vyšľahajte do pevného snehu.

2. Krok

Miešanie cesto: Do väčšej misy vložte žĺtky, pridajte kryštálový cukor a zmäknuté maslo. Šľahajte, kým zmes nie je hladká a krémová. Potom do zmesi pridajte tvaroh, mlieko, pomarančovú šťavu a nastrúhanú kôru. Následne primiešajte soľ, prášok do pečiva a múku a všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec zľahka vmiešajte vyšľahané bielky, aby cesto nadobudlo vzdušnosť.

3. Krok

Vrstvenie cesto: Rozdeľte cesto na dve časti. Do jednej časti primiešajte kakao a lyžicu mlieka. V pripravenej forme striedavo ukladáte biele a kakaové cesto, čím vytvoríte krásne vzory. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 55 až 60 minút. Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte na tanier.

reklama:

Tento dezert sa stane obľúbeným hitom na vašich stoloch. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.