- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovka
- Jemná tvarohová bábovka s pomarančom
Jemná tvarohová bábovka s pomarančom
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 55min
- Hotové Za: 0min
Tvarohová bábovka je skvelou voľbou na každú príležitosť. Ak spojíte jemný tvaroh s horkým kakaom a osviežujúcim pomarančom, vznikne skutočne lahodný dezert. Táto bábovka je nielen vizuálne pôsobivá, ale aj mimoriadne chutná, takže po nej s radosťou siahnete.
Suroviny
- 3 vajicia
- 180 g kryštálového cukru
- 170 g masla (zmäknutého)
- 250 g polotučného tvarohu
- 70 ml mlieka
- 4 polievkové lyžice čerstvej pomarančovej šťavy
- 1 polievková lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
- 1 štipka soli
- 1 balenie prášku do pečiva
- 250 g hladkej múky
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 1 polievková lyžica mlieka (na kakao)
- maslo (na vymazanie formy)
- hrubá múka (na vysypanie formy)
Postup prípravy
1. Krok
Príprava formy: Začnite tým, že bábovkovú formu dôkladne vymažete maslom a vysypete hrubou múkou, aby sa cesto neprilepilo. Potom oddeľte žĺtky od bielkov a bielky vyšľahajte do pevného snehu.
2. Krok
Miešanie cesto: Do väčšej misy vložte žĺtky, pridajte kryštálový cukor a zmäknuté maslo. Šľahajte, kým zmes nie je hladká a krémová. Potom do zmesi pridajte tvaroh, mlieko, pomarančovú šťavu a nastrúhanú kôru. Následne primiešajte soľ, prášok do pečiva a múku a všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec zľahka vmiešajte vyšľahané bielky, aby cesto nadobudlo vzdušnosť.
3. Krok
Vrstvenie cesto: Rozdeľte cesto na dve časti. Do jednej časti primiešajte kakao a lyžicu mlieka. V pripravenej forme striedavo ukladáte biele a kakaové cesto, čím vytvoríte krásne vzory. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 55 až 60 minút. Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte na tanier.
Tento dezert sa stane obľúbeným hitom na vašich stoloch. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní