Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná zeleninová polievka s koreňovou zeleninou a chrumkavými krutónmi

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná zeleninová polievka s koreňovou zeleninou a chrumkavými krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná zeleninová polievka s koreňovou zeleninou a chrumkavými krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na výdatné a zároveň ľahké jedlo, skúste si pripraviť túto lahodnú zeleninovú polievku. Hoci je pripravená z jednoduchých surovín, prekvapí vás plnou chuťou a krémovou konzistenciou. Príprava vám nezaberie veľa času a výsledok stojí za to – ideálne ako teplý obed alebo večera. Skvele ju doplnia opekané kocky toastového chleba a pár lístkov čerstvej žeruchy.

reklama:

Suroviny

  • 2 väčšie zemiaky
  • 1 stredne veľká mrkva
  • štvrtina koreňového zeleru
  • malý kus masla
  • 1,5 litra vývaru zo zeleniny
  • 100 ml 12 % smotany na varenie
  • soľ, mleté čierne korenie – podľa vlastnej chuti
  • trochu bylinkovej soli
  • pár vetvičiek žeruchy na ozdobenie
  • toastový chlieb (na krutóny)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zeleninu si najprv očistíme a nakrájame na drobné kúsky – zemiaky, mrkvu aj zeler.

2. Krok

V hrnci si rozpustíme maslo a na miernom ohni na ňom krátko orestujeme pripravenú zeleninu.

3. Krok

Potom všetko zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ a korenie, a necháme variť približne 20 minút, kým zelenina nezmäkne.

4. Krok

Keď je všetko uvarené domäkka, obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém pomocou ponorného mixéra.

5. Krok

Prilejeme smotanu izbovej teploty a premiešame. Polievku už nevaríme – iba ju necháme prejsť teplom, aby sa smotana nezrazila.

6. Krok

Na krutóny si nakrájame toastový chlieb na malé kocky a nasucho ich opečieme na panvici dozlatista. Potom ich jemne ochutíme bylinkovou soľou.

7. Krok

Hotovú polievku nalejeme do tanierov, dozdobíme čerstvou žeruchou a pridáme pripravené krutóny.

reklama:

Tento jednoduchý recept vás presvedčí, že aj koreňová zelenina môže byť základom výnimočne chutného jedla. Skvelý spôsob, ako sa zahriať a zároveň si dopriať niečo zdravé a domáce.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.