Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná zeleninová polievka s koreňovou zeleninou a chrumkavými krutónmi

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jemná zeleninová polievka s koreňovou zeleninou a chrumkavými krutónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná zeleninová polievka s koreňovou zeleninou a chrumkavými krutónmi Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na výdatné a zároveň ľahké jedlo, skúste si pripraviť túto lahodnú zeleninovú polievku. Hoci je pripravená z jednoduchých surovín, prekvapí vás plnou chuťou a krémovou konzistenciou. Príprava vám nezaberie veľa času a výsledok stojí za to – ideálne ako teplý obed alebo večera. Skvele ju doplnia opekané kocky toastového chleba a pár lístkov čerstvej žeruchy.

reklama:

Suroviny

  • 2 väčšie zemiaky
  • 1 stredne veľká mrkva
  • štvrtina koreňového zeleru
  • malý kus masla
  • 1,5 litra vývaru zo zeleniny
  • 100 ml 12 % smotany na varenie
  • soľ, mleté čierne korenie – podľa vlastnej chuti
  • trochu bylinkovej soli
  • pár vetvičiek žeruchy na ozdobenie
  • toastový chlieb (na krutóny)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zeleninu si najprv očistíme a nakrájame na drobné kúsky – zemiaky, mrkvu aj zeler.

2. Krok

V hrnci si rozpustíme maslo a na miernom ohni na ňom krátko orestujeme pripravenú zeleninu.

3. Krok

Potom všetko zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ a korenie, a necháme variť približne 20 minút, kým zelenina nezmäkne.

4. Krok

Keď je všetko uvarené domäkka, obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém pomocou ponorného mixéra.

5. Krok

Prilejeme smotanu izbovej teploty a premiešame. Polievku už nevaríme – iba ju necháme prejsť teplom, aby sa smotana nezrazila.

6. Krok

Na krutóny si nakrájame toastový chlieb na malé kocky a nasucho ich opečieme na panvici dozlatista. Potom ich jemne ochutíme bylinkovou soľou.

7. Krok

Hotovú polievku nalejeme do tanierov, dozdobíme čerstvou žeruchou a pridáme pripravené krutóny.

reklama:

Tento jednoduchý recept vás presvedčí, že aj koreňová zelenina môže byť základom výnimočne chutného jedla. Skvelý spôsob, ako sa zahriať a zároveň si dopriať niečo zdravé a domáce.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.