- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Jemné bravčové rezne v cestíčku
Jemné bravčové rezne v cestíčku
- Kusov: 6
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 600 g bravčového mäsa (karé)
- 2 vajcia
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na porcie. Každý kus mäsa, naklepeme osolíme a okoreníme. Vyšľaháme si vajcia so štipkou soli a pridáme smotanu.. Spolu prešľaháme.
2. Krok
Každý kúsok mäsa obalíme v múke , potom v smotane s vajcom a potom opäť v múke..
3. Krok
Zahrejte rastlinný olej v hlbokej panvici na strednom ohni a opečte všetky bravčové kúsky do zlatista, asi 3-4 minúty z každej strany. Opečené kúsky mäsa dáme zapekacej misy zalejeme trochou vody. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky, pridáme k mäsu. a vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C.. Zapekáme ešte 10 - 15 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
985 videní