- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Jemné bravčové rezne vo vajíčku
Jemné bravčové rezne vo vajíčku
- Kusov: 500 g bravčového mäsa (karé, stehno)
- Porcií: 80 g hladkej múky
- Čas Prípravy: 1min
- Varenie: 3min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové mäso opláchnite a nakrájajte na rezne hrubé asi 1 cm..potom ich jemne naklepte.. osoľte a okoreňte
2. Krok
Potom potrite bravčové mäso kyslou smotanou tak, aby ňou boli plátky zo všetkých strán pokryté a nechajte marinovať pri izbovej teplote 1 hodinu, pokiaľ možno ešte dlhšie, potom v chladničke. Všeobecne platí, že čím dlhšie je mäso marinované, tým je šťavnatejšie .
3. Krok
V miske rozšľaháme vajíčko so štipkou soli. Ak je vajíčko malé a vidíte, že nemusí stačiť na všetko mäso, pridajte ďalšie vajíčko alebo zrieďte s 2 lyžicami mlieka.
4. Krok
Na tanier si dáme hladkú múku..
5. Krok
Smotanové kotlety najskôr obalíme vo vajíčkovej zmesi, a potom v múke.. a potom opäť vo vajíčku..
6. Krok
Ihneď ich vysmážame na panvici z olejom, z oboch strán dozlatista..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5077 videní