Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemné levanduľové madlenky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemné levanduľové madlenky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemné levanduľové madlenky Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Levanduľové madlenky sú jemné a lahodné, doslova sa rozpúšťajú na jazyku. Vyskúšajte tento recept, ktorý vám nielen prevonia celý byt, ale tiež môžete tieto pečené dobroty darovať ako jedlý darček, ktorý určite poteší každého obdarovaného.

reklama:

Suroviny

  • 160 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 80 g kryštálového cukru
  • 90 g masla
  • 1 polievková lyžica sušených levanduľových kvetov
  • Kôra z 1 citrónu
  • Cukor práškový na obalenie
  • Štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 190 °C. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

2. Krok

Formičky na madlenky dôkladne vymastíme maslom a do každej dáme niekoľko sušených kvetov levandule. Formičky následne uložíme na plech.

3. Krok

V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Postupne zapracujeme múku, prášok do pečiva a štipku soli. Na záver do zmesi vmiešame vychladnuté maslo.

4. Krok

Zmes by mala byť hladká a lesklá. Lyžičkou naplníme formičky približne do 2/3 ich objemu, pretože pri pečení cesto narastie

5. Krok

Naplnené formičky necháme chvíľu odpočívať, následne plech s formičkami jemne buchneme o stôl, aby sa zbavili vzduchových bublín.

6. Krok

Formičky vložíme do predhriatej rúry a pečieme 12-14 minút, kým madlenky nezískajú zlatistú farbu.

7. Krok

Po upečení necháme madlenky trochu vychladnúť, následne ich opatrne vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.

reklama:

Tieto madlenky s vôňou levandule a citrónu sú skvelým spôsobom, ako si dopriať niečo sladké a zároveň originálne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.