- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jemné levanduľové madlenky
Jemné levanduľové madlenky
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Levanduľové madlenky sú jemné a lahodné, doslova sa rozpúšťajú na jazyku. Vyskúšajte tento recept, ktorý vám nielen prevonia celý byt, ale tiež môžete tieto pečené dobroty darovať ako jedlý darček, ktorý určite poteší každého obdarovaného.
Suroviny
- 160 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 80 g kryštálového cukru
- 90 g masla
- 1 polievková lyžica sušených levanduľových kvetov
- Kôra z 1 citrónu
- Cukor práškový na obalenie
- Štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 190 °C. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
2. Krok
Formičky na madlenky dôkladne vymastíme maslom a do každej dáme niekoľko sušených kvetov levandule. Formičky následne uložíme na plech.
3. Krok
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Postupne zapracujeme múku, prášok do pečiva a štipku soli. Na záver do zmesi vmiešame vychladnuté maslo.
4. Krok
Zmes by mala byť hladká a lesklá. Lyžičkou naplníme formičky približne do 2/3 ich objemu, pretože pri pečení cesto narastie
5. Krok
Naplnené formičky necháme chvíľu odpočívať, následne plech s formičkami jemne buchneme o stôl, aby sa zbavili vzduchových bublín.
6. Krok
Formičky vložíme do predhriatej rúry a pečieme 12-14 minút, kým madlenky nezískajú zlatistú farbu.
7. Krok
Po upečení necháme madlenky trochu vychladnúť, následne ich opatrne vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.
Tieto madlenky s vôňou levandule a citrónu sú skvelým spôsobom, ako si dopriať niečo sladké a zároveň originálne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5 videní