Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemné morčacie prsia so smotanovou omáčkou a orechovými knedľami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemné morčacie prsia so smotanovou omáčkou a orechovými knedľami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemné morčacie prsia so smotanovou omáčkou a orechovými knedľami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento pokrm je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo večeru. Kombinácia šťavnatého morčacieho mäsa, jemnej smotanovej omáčky a originálnych orechových knedlíkov dodá jedlu výnimočnú chuť. Príprava je jednoduchá, no výsledok vás určite nadchne.

reklama:

Suroviny

  • Na mäso:
  • 600 – 800 g morčacích pŕs
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 lyžice oleja
  • Na orechové knedle:
  • 6 starších rožkov
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 50 g hrubej múky
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • štipka muškátového kvetu
  • Na smotanovú omáčku:
  • 75 g masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1,5 lyžice citrónovej šťavy
  • cukor a soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Morčacie mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Osolíme, okoreníme a na rozpálenej panvici s olejom opečieme z každej strany do zlatista. Znížime teplotu a necháme dôjsť, aby ostalo mäkké a šťavnaté.

2. Krok

Rožky nakrájame na menšie kocky a vložíme do misy. Zalejeme ich mliekom a necháme nasiaknuť, kým zmäknú. Pridáme vajcia, hrubú múku, nasekanú petržlenovú vňať a vlašské orechy. Dochutíme muškátovým kvetom a štipkou soli, dôkladne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme knedlíky a pevne ich zabalíme do potravinovej fólie. Varíme vo vriacej vode približne 12 minút.

3. Krok

V hrnci roztopíme maslo a postupne vmiešame múku, aby vznikla svetlá zápražka. Postupne pridávame mlieko a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Prilejeme smotanu, ochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou podľa chuti. Krátko prevaríme a podávame horúce.

reklama:

Opečené morčacie prsia servírujeme s orechovými knedľami a prelejeme smotanovou omáčkou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame ako lahodný sviatočný chod. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.