- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Jemne pikantná mrkvová nátierka s karí a zázvorom
Jemne pikantná mrkvová nátierka s karí a zázvorom

- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Občas sa hodí mať po ruke recept na jednoduchú a chutnú nátierku, ktorou prekvapíte seba aj svojich blízkych. Táto variácia s mrkvou, karí korením a dotykom zázvoru v sebe spája sviežosť zeleniny s jemne korenistou arómou. Ideálne vynikne na čerstvom bielom pečive, ktoré krásne podčiarkne jej chuť.
Suroviny
- 1 cibuľa
- malý kúsok čerstvého zázvoru
- 2 väčšie mrkvy
- 2 jarné cibuľky
- štipka soli
- 100 g jemného smotanového syra (napr. Lučina)
- 2 lyžice majonézy
- 1 čajová lyžička karí korenia
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme všetku zeleninu. Cibuľu a zázvor ošúpeme, mrkvu aj jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájame na drobné kúsky, mrkvu nastrúhame nahrubo a zázvor nastrúhame čo najjemnejšie.
2. Krok
Pripravenú zeleninovú zmes vložíme do misy a jemne osolíme, aby pustila trochu šťavy.
3. Krok
V samostatnej miske si vymiešame smotanový syr s majonézou a karí korením do hladkého krému.
4. Krok
Krémovú zmes následne spojíme so zeleninou a všetko dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé chute prepojili do harmonického celku.
Nátierku podávame natretú na bielom pečive. Pre svieži vzhľad môžeme na vrch pridať pár lístkov rukoly.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10 videní