Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemné rožky s maslom alebo bravčovou masťou a džemom – jednoduchý recept

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rozky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g bravčovej masti (alebo 250 g masla)
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • štipka soli
  • strúhaná citrónová kôra
  • 500 g hladkej múky
  • kyslý džem alebo lekvár
  • vanilkový cukor s práškovým na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy dajte bravčovú masť (alebo maslo) izbovej teploty a miešajte do krémovej konzistencie. Pridajte kyslú smotanu, žĺtky, soľ a vanilku alebo citrónovú kôru. Dobre premiešajte, kým sa všetko nespojí.

2. Krok

Postupne pridávajte múku a jemne miesime, kým cesto nie je hladké a nelepivé. Ak je cesto príliš lepkavé, môžete pridať trochu viac múky, ale dávajte pozor, aby nebolo príliš tvrdé. A cesto nepremiesime, inak croissanty budú žuvacie, nie krehké. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 30 minút do chladničky – tento krok uľahčí vaľkanie a croissanty budú ešte mäkšie.

3. Krok

Cesto rozdeľte na guľky. Posypte pracovnú dosku múkou a guľky cesta rozvaľkajte na okrúhle pláty s priemerom približne 15 – 20 cm a hrúbkou 3 mm. Cesto nakrájajte na trojuholníky. Na základ dajte poriadne množstvo džemu alebo marmelády. Každý trojuholník zrolujte od širšieho základu smerom ku špičke, aby ste vytvorili croissanty. Croissanty poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C 20 – 25 minút alebo kým nebudú jemne zlatisté, ale nie príliš hnedé.

4. Krok

Nechajte ich vychladnúť na mriežke. Môžete ich posypať práškovým cukrom alebo ich obaľovať vo vanilkovom práškovom cukre. Tipy: Ak použijete bravčovú masť, croissanty budú trochu chrumkavejšie a veľmi krehké. Kyslá smotana pomôže zmäknúť cesto a dodá mu mierne kyslú, lahodnú chuť. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.