- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jemné škoricové hniezda
Jemné škoricové hniezda
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 420 g hladkej múky
- 240 ml mlieka
- 110 g masla
- 1 vajce
- 1 lyžica mletej škorice
- 70 g sušeného droždia
- 1 lyžička soli
- 150 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Rozdeľte ingrediencie nasledovne: 50 gramov masla pôjde na plnku a 60 gramov na cesto. Na pomúčenie pracovnej plochy odložte 20 gramov múky. 50 gramov cukru do plnky, 100 gramov do cesta. Predhrejte mlieko. Z masla si rozpustíme to čo je na cesto . Na plnku musí byť iba mäkké.
2. Krok
Z mlieka nalejte asi štvrtinu do misky. Pridajte k nemu lyžicu cukru, droždie a premiešajte. Potom dajte na teplé miesto po dobu 5 - 10 min . Ak sa objavia bubliny, je všetko v poriadku.
3. Krok
Vymiesime cesto. Vezmite 60 gramov rozpusteného masla a zmiešajte ho s cukrom, zvyšným teplým mliekom a vajíčkom. Všetko vymiešame. Primiešajte múku a soľ, spolu s kváskom. Vymiesime cesto. Miesime 5-7 minút, cesto zostane mierne lepkavé. Je lepšie to robiť kuchynským robotom, ale môžete aj ručne. Misu s cestom zakryte uterákom a odložte na hodinu na teplé miesto.
4. Krok
Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
5. Krok
Posypte múkou pracovnú plochu a cesto vyvaľkajte na obdĺžnik. Optimálna hrúbka je 0,5 cm. Potom povrch cesta vymastíme mäkkým maslom a posypeme škoricou a cukrom.
6. Krok
Celý obdĺžnik cesta musí byť stočený do pevnej rolády a nakrájaný na samostatné kolieska.. Z tohto množstva mi vyšlo 11 koliesok (hniezd)
7. Krok
Plech vyložíme s papierom na pečenie a a poukladáme hniezda. Necháme 15 minút podkysnúť..
8. Krok
Pečieme asi 25-30 minút pri 180 °C. Hneď ako sú hniezda krásne zhnednuté, vyberte ich.
9. Krok
Hotové necháme mierne vychladnúť a posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3195 videní