Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemné zapekané zemiaky s cuketou a krémovou smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemné zapekané zemiaky s cuketou a krémovou smotanou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemné zapekané zemiaky s cuketou a krémovou smotanou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi jednoduché, no zároveň chuťovo bohaté jedlá, tento recept vás určite nesklame. Spojenie zemiakov, cukety, smotany a parmezánu vytvára harmonickú kombináciu, ktorá poteší každého pri stole. Cuketa jedlu dodáva sviežosť, cesnak zvýrazní arómu a parmezán sa postará o dokonalú zlatistú kôrku. Vďaka nenáročnej príprave sa hodí aj na hektické dni, kedy nemáte čas stráviť hodiny v kuchyni.

reklama:

Suroviny

  • 500 gramov zemiakov
  • 2 menšie cukety
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 250 ml smotany na varenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • štipka čerstvo mletého čierneho korenia
  • 50 gramov nastrúhaného parmezánu
  • 1 zrelé paradajka na dozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si uvaríme celé, ošúpané zemiaky v osolenej vode – mali by byť mäkké, ale nie rozvarené. Po uvarení ich necháme trochu vychladnúť a nakrájame na tenké plátky.

2. Krok

Cukety dobre umyjeme, odrežeme konce a rovnako nakrájame na kolieska. Cesnak zbavíme šupky a pretlačíme ho cez lis.

3. Krok

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Zapekaciu misu jemne potrieme olejom a začneme vrstviť zemiaky s cuketou tak, aby sa striedali – vytvoríme tak pekný vzhľad aj vyváženú chuť.

4. Krok

V malej miske si pripravíme smotanovú omáčku: zmiešame smotanu s pretlačeným cesnakom, štipkou korenia a soľou. Touto zmesou rovnomerne prelejeme zemiaky s cuketou.

5. Krok

Povrch jedla bohato posypeme strúhaným parmezánom a vložíme do rúry. Pečieme približne 20 minút, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí zlatistá kôrka.

6. Krok

Po vytiahnutí z rúry môžeme ozdobiť plátkami čerstvej paradajky, ktoré dodajú jedlu svieži vzhľad aj chuťový kontrast.

reklama:

Ak máte po ruke bylinky ako tymian, bazalku alebo oregáno, pokojne ich pridajte do smotanovej zálievky – jedlu to dodá nový rozmer. Rovnako môžete vyskúšať aj inú kombináciu syrov, napríklad grana padano alebo strúhaný eidam.

Tento recept je dôkazom, že aj z bežných surovín dokážete pripraviť lahodné jedlo, ktoré zasýti a zároveň poteší chuťové poháriky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.