- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jemný jahodový koláč
Jemný jahodový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3/4 šálky polohrubej múky
- 1 lyžica solamylu
- 3 vajcia
- 3/4 šálky práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 200 g masla
- 1 jahodový puding + 300 ml mlieka
- 6 lyžíc cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- ďalej potrebujeme:
- 300 g čerstvých jahôd
- 1,5 balenia jahodových jaffa piškót
- 1 balenie jahodového tortového želé
Postup prípravy
1. Krok
Piškóta: Bielka vyšľaháme do pevnej peny, postupne sa pridávame cukor a potom jeden žĺtok. Zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečiva a primiešajte ju do bielkovej zmesi. Všetko sa jemne premieša a naleje do formy na pečenie (asi 24x24 cm). Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
2. Krok
Krém: puding pripravíme s mliekom podľa receptúry na obale, necháme úplne vychladnúť. Mäkké maslo vyšľaháme, potom k nemu postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a citrónovú šťavu.(môžete použiť namiesto citrónovej šťavy jahodové pyré alebo jahodový sirup)
3. Krok
Naneste polovicu krému na spodnú časť piškóty a zakryte ju piškótami..Tie potom zatrite zostávajúcou časťou krému. Želé by malo byť pripravené podľa receptúry na obale.
4. Krok
Umyte jahody, odstráňte stopky, nakrájajte na polovice a vložte do krému. Nalejte mierne vychladnuté želé a vložte do chladničky na 3 alebo 4 hodiny (najlepšie na celú noc). Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
27802 videní