- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Jemný kefírový langoš
Jemný kefírový langoš
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 2 dcl mlieka
- 25 g droždia
- 1 lyžička cukru
- 500 g hladkej múky
- 140 g kefíru
- 1,5 lyžičky soli
- 5 dcl slnečnicového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Droždie rozdrobíme do vlažného, sladkého mlieka a zamiešame. Do múky pridáme kefír, droždie, trochu soli a ručne alebo strojom premiesime. Necháme kysnúť aspoň pol hodiny. Potom naolejovanými rukami cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí, vyformujeme z neho guľky a necháme ešte 15-20 minút kysnúť na olejom vymastenom podnose. Medzitým rozohrejeme olej. Z cesta formujeme (vyťahujeme langoše , ktoré vhadzujeme do rozpáleného oleja a opekáme 2-2 minúty z oboch strán.
2. Krok
Langoše počas vyprážania utláčame vareškou pod olej, aby mali pekný pľuzgierovitý povrch. Nakoniec hotové kúsky vyberieme z rozpáleného oleja a necháme odtiecť na mriežke prípadne na papierovej utierke.. Podávame teplé, potreté cesnakom, soľou, s kyslou smotanou alebo s kečupom a strúhaným syrom. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
722 videní