Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemný koláč s tvarohom a slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • 10 ml vanilkovej esencie
  • 125 ml oleja
  • 250 g smotanového jogurtu
  • 650 - 700 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • Tvarohová náplň :
  • 750 g tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g hrozienok
  • kôra z polovice citróna
  • štipka soli
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 - 3 lyžice krupice
  • Vrstva z lekváru :
  • 750 g slivkového lekváru
  • 1 lyžica mletých vlašských orechov alebo strúhanky 1 lyžička mletej škorice
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začíname s prípravou vláčneho cesta, ktoré si vyžaduje krátky čas miešania surovín a miesenia, ale aj čas relaxu v chlade.

2. Krok

Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme soľ a cukor a vymiešame do hladka. Prilejeme olej a esenciu a opäť premiešame. Sódu bikarbónu zmiešame s jogurtom a zmes pridáme do misky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do zloženia v miske. Vznikne nám mierne vláčne, ale nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chlade. Potom cesto rozdelíme na štyri časti. Dve časti rozvaľkáme na pláty veľkosti plechu na pečenie. Aj ďalšie dva rozvaľkáme na pláty a z jedného narežeme pásiky na vytvorenie mriežky a z ostatných sušienky ako na linecké podľa chuti. Prebytočné cesto z týchto plátov zapracujeme do dvoch základných plátov koláča.

3. Krok

Pred položením koláča na plech zapneme rúru na 180°C V miske zmiešame tvaroh s cukrom, najemno nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou, smotanou a krupicou, potom pridáme hrozienka. V inej miske zmiešame lekvár s najemno pomletými vlašskými orechmi a škoricou. Vyberieme plech s približnými rozmermi 23/36 cm, vymastíme ho olejom a vysypeme múkou. Vložíme do nej prvý plát cesta a z miesta na miesto ho popicháme vidličkou.

4. Krok

Na plech rozotrieme zmes tvarohu a hrozienok. Priložíme druhý plát, popicháme vidličkou a potrieme orechovým lekvárom. Na vrch lekváru vytvarujeme z pásikov cesta jednotnú mriežku. Plech vložíme do rúry a lahodný jemný koláč s tvarohom a slivkovým lekvárom pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C

5. Krok

Koláčiky na ozdobu budeme piecť samostatne, pretože vyžadujú veľmi krátky čas pečenia. Do 15 minút sú hotové. Po upečení ich pekne poukladáme na vrch koláča. A po vychladnutí koláčik ozdobíme práškovým cukrom a môžeme pekne porciovať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

218 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.