Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemný koláč s tvarohom a slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • 10 ml vanilkovej esencie
  • 125 ml oleja
  • 250 g smotanového jogurtu
  • 650 - 700 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • Tvarohová náplň :
  • 750 g tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g hrozienok
  • kôra z polovice citróna
  • štipka soli
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 - 3 lyžice krupice
  • Vrstva z lekváru :
  • 750 g slivkového lekváru
  • 1 lyžica mletých vlašských orechov alebo strúhanky 1 lyžička mletej škorice
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začíname s prípravou vláčneho cesta, ktoré si vyžaduje krátky čas miešania surovín a miesenia, ale aj čas relaxu v chlade.

2. Krok

Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme soľ a cukor a vymiešame do hladka. Prilejeme olej a esenciu a opäť premiešame. Sódu bikarbónu zmiešame s jogurtom a zmes pridáme do misky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do zloženia v miske. Vznikne nám mierne vláčne, ale nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chlade. Potom cesto rozdelíme na štyri časti. Dve časti rozvaľkáme na pláty veľkosti plechu na pečenie. Aj ďalšie dva rozvaľkáme na pláty a z jedného narežeme pásiky na vytvorenie mriežky a z ostatných sušienky ako na linecké podľa chuti. Prebytočné cesto z týchto plátov zapracujeme do dvoch základných plátov koláča.

3. Krok

Pred položením koláča na plech zapneme rúru na 180°C V miske zmiešame tvaroh s cukrom, najemno nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou, smotanou a krupicou, potom pridáme hrozienka. V inej miske zmiešame lekvár s najemno pomletými vlašskými orechmi a škoricou. Vyberieme plech s približnými rozmermi 23/36 cm, vymastíme ho olejom a vysypeme múkou. Vložíme do nej prvý plát cesta a z miesta na miesto ho popicháme vidličkou.

4. Krok

Na plech rozotrieme zmes tvarohu a hrozienok. Priložíme druhý plát, popicháme vidličkou a potrieme orechovým lekvárom. Na vrch lekváru vytvarujeme z pásikov cesta jednotnú mriežku. Plech vložíme do rúry a lahodný jemný koláč s tvarohom a slivkovým lekvárom pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C

5. Krok

Koláčiky na ozdobu budeme piecť samostatne, pretože vyžadujú veľmi krátky čas pečenia. Do 15 minút sú hotové. Po upečení ich pekne poukladáme na vrch koláča. A po vychladnutí koláčik ozdobíme práškovým cukrom a môžeme pekne porciovať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

336 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.