Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemný makový koláč s osviežujúcou citrónovou glazúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemný makový koláč s osviežujúcou citrónovou glazúrou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemný makový koláč s osviežujúcou citrónovou glazúrou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi makové dezerty a zároveň hľadáte niečo rýchle a nenáročné, tento šťavnatý koláč s jemne kyslastou polevou je výbornou voľbou. Je vláčny, voňavý a skvele sa hodí ku káve aj čaju.

reklama:

Suroviny

  • 60 g masla
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 3 lyžice obľúbeného džemu (napr. marhuľový alebo ríbezľový)
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g mletého maku
  • 1 balíček prášku do pečiva s perníkovým korením
  • 300 ml mlieka
  • Na polevu:
  • 200 g preosiateho práškového cukru
  • 1 lyžica horúcej vody
  • 2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov a plech vystelte papierom na pečenie.

2. Krok

Maslo nechajte trochu zmäknúť a vyšľahajte ho s cukrom a vajíčkom do nadýchanej peny. Potom vmiešajte džem, ktorý dodá cestu príjemnú chuť aj vlhkosť.

3. Krok

V samostatnej mise premiešajte múku, mak a kypriaci prášok. Túto zmes potom pridávajte k vaječnej pene striedavo s mliekom. Výsledkom by malo byť hladké, polotekuté cesto.

4. Krok

Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech a pečte približne 25–30 minút. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť – len tak sa na ňom poleva krásne uchytí.

5. Krok

Preosejte práškový cukor a vymiešajte ho s horúcou vodou a citrónovou šťavou. Šľahajte, kým poleva nezíska hustú, lesklú konzistenciu.

6. Krok

Polevu rovnomerne rozotrite na vychladnutý koláč. Počkajte, kým stuhne, a potom už len stačí nakrájať na kúsky a podávať.

reklama:

Tento koláč je výborný ako jednoduchý dezert na každý deň, ale nestratí sa ani na oslave. Vďaka maku je sýty a zároveň výživný, citrónová poleva mu však dodá ľahkosť a sviežosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

21 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.