Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemný makový koláč s osviežujúcou citrónovou glazúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemný makový koláč s osviežujúcou citrónovou glazúrou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemný makový koláč s osviežujúcou citrónovou glazúrou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi makové dezerty a zároveň hľadáte niečo rýchle a nenáročné, tento šťavnatý koláč s jemne kyslastou polevou je výbornou voľbou. Je vláčny, voňavý a skvele sa hodí ku káve aj čaju.

reklama:

Suroviny

  • 60 g masla
  • 180 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 3 lyžice obľúbeného džemu (napr. marhuľový alebo ríbezľový)
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g mletého maku
  • 1 balíček prášku do pečiva s perníkovým korením
  • 300 ml mlieka
  • Na polevu:
  • 200 g preosiateho práškového cukru
  • 1 lyžica horúcej vody
  • 2 lyžice čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov a plech vystelte papierom na pečenie.

2. Krok

Maslo nechajte trochu zmäknúť a vyšľahajte ho s cukrom a vajíčkom do nadýchanej peny. Potom vmiešajte džem, ktorý dodá cestu príjemnú chuť aj vlhkosť.

3. Krok

V samostatnej mise premiešajte múku, mak a kypriaci prášok. Túto zmes potom pridávajte k vaječnej pene striedavo s mliekom. Výsledkom by malo byť hladké, polotekuté cesto.

4. Krok

Cesto rovnomerne rozotrite na pripravený plech a pečte približne 25–30 minút. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť – len tak sa na ňom poleva krásne uchytí.

5. Krok

Preosejte práškový cukor a vymiešajte ho s horúcou vodou a citrónovou šťavou. Šľahajte, kým poleva nezíska hustú, lesklú konzistenciu.

6. Krok

Polevu rovnomerne rozotrite na vychladnutý koláč. Počkajte, kým stuhne, a potom už len stačí nakrájať na kúsky a podávať.

reklama:

Tento koláč je výborný ako jednoduchý dezert na každý deň, ale nestratí sa ani na oslave. Vďaka maku je sýty a zároveň výživný, citrónová poleva mu však dodá ľahkosť a sviežosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.