Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemný pomarančový perník

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemný pomarančový perník
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemný pomarančový perník Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento perník na plech je neuveriteľne jemný. Kombinácia pomarančovej horkosti a sladkej čokolády je jednoducho vynikajúca. Príprava je veľmi jednoduchá, aj keď pečenie môže chvíľu trvať. Pozrite sa na recept, ktorý vám zaručí skutočne výborný výsledok!

reklama:

Suroviny

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 3 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 80 g pomarančovej marmelády
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 10 g masla
  • 40 g hrubej múky
  • Čokoládová poleva:
  • 6 polievkových lyžíc smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 180°C a plech vymastite maslom a vysypte hrubou múkou. V miske metličkou rozšľahajte vajcia, pridajte cukor, pomarančovú marmeládu, mlieko a olej. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a nezostanú žiadne kúsky marmelády.

2. Krok

Do druhej misy preosejte hladkú a polohrubú múku, pridajte kakao, škrob, perníkové korenie, prášok do pečiva a sódu. Dobre premiešajte.

3. Krok

Suché ingrediencie postupne vmiešajte do mokrej zmesi a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí. Výsledné cesto vylejte na pripravený plech.

4. Krok

Cesto pečte v predhriatej rúre približne 35 minút. Skúste špajľou, ak sa na nej nachádzajú len malé vlhké drobky, je hotovo. Po upečení nechajte perník vychladnúť.

5. Krok

Na polevu dajte čokoládu a smotanu na šľahanie do misky, ktorú umiestnite nad vodnú paru. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká. Hotový perník potrite polevou a ozdobte karamelizovanou pomarančovou kôrou.

reklama:

Tento perník je skutočne lahodný, s výraznou chuťou pomaranča a hladkou čokoládovou polevou, ktorá celý dezert pozdvihne na vyššiu úroveň. Užívajte si jeho jedinečnú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

84 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.