Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jesenná vôňa z rúry: nadýchaný jablkový chlebík s korením

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jesenná vôňa z rúry: nadýchaný jablkový chlebík s korením
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jesenná vôňa z rúry: nadýchaný jablkový chlebík s korením Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

S príchodom chladnejších rán a prvých kôpok lístia na chodníkoch sa v kuchyni opäť prebúdza chuť na teplé, voňavé pečenie. A práve jablkový chlebík s korením je ten recept, ktorý dokáže premeniť obyčajné popoludnie na chvíľku pokoja a pohody. Sladkosť jabĺk sa v ňom krásne spája s arómou škorice, muškátového orieška, klinčekov a perníkového korenia – jednoducho všetko, čo si človek spája s jeseňou.

Tento jednoduchý a vláčny koláč pripravíte raz-dva, bez zbytočného stresu a neporiadku. Zo špaldovej múky má jemne orieškovú chuť a vďaka jablkám zostane dlhšie šťavnatý. Hodí sa na raňajky, poobednú kávičku či ako malá sladká odmena po dlhom dni. Výborne chutí samotný, s kúskom masla alebo s lyžičkou kyslej smotany a kvapkou medu.

reklama:

Suroviny

  • 2 stredne veľké jablká
  • 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
  • 60 g roztopeného masla
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 2 hrste nasekaných orechov (vlašské alebo lieskové)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na malé kúsky alebo nastrúhajte nahrubo. Rúru rozohrejte na 180 °C. Formu na chlebík vystlite papierom na pečenie, aby sa cesto neprilepilo.

2. Krok

V miske rozšľahajte roztopené, mierne vychladnuté maslo s vajcami, cukrom a perníkovým korením. Pridajte jablká aj nasekané orechy a všetko spolu premiešajte.

3. Krok

V druhej miske premiešajte preosiatu múku, sódu a prášok do pečiva. Suchú zmes po častiach primiešavajte k jablkovej hmote. Cesto miešajte len dovtedy, kým sa všetko spojí – netreba ho šľahať.

4. Krok

Hotové cesto prelejte do formy a pečte približne 50 minút. Skontrolujte špajľou – ak zostane suchá, chlebík je hotový. Po vychladnutí ho vyberte z formy a nechajte chvíľu oddýchnuť.

5. Krok

Ak chcete ešte intenzívnejšiu vôňu, pridajte do cesta trochu vanilkového extraktu alebo štipku kardamónu. A ak máte radi kontrast chutí, servírujte chlebík s lyžicou kyslej smotany a posypte škoricovým cukrom.

reklama:

Tento jablkový chlebík je ako stvorený pre pomalé jesenné dni – jednoduchý, domáci a neskutočne voňavý. Stačí jeden kúsok a kuchyňa sa naplní teplom aj nostalgiou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.