- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jesenný koláč
Jesenný koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 6 - 7 jabĺk
- trochu citrónovej šťavy
- 1 škoricový cukor
- 150 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 6 žĺtok
- 5 lyžíc mlieka
- podľa chuti trochu rumu
- 6 bielok
- 200 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 100 g jemne mletých vlašských orechov
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Jablká ošúpeme , rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na jemné plátky, zmiešame s trochou citrónovej šťavy, škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými aj s mletými orechmi a odložíme. Maslo vyšľahajte, vmiešajte cukor a vanilkový cukor, potom za stáleho šľahania postupne pridávajte žĺtky, podľa potreby pridajte mlieko a trochu rumu a dobre premiešajte.
2. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, múku zmiešame s práškom do pečiva a oboje vmiešame do cesta striedavo s jablkami. Cesto rozotrieme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút. Po vychladnutí koláč pokrájame na kocky alebo obdĺžniky a podávame posypané práškovým cukrom. Na tento koláč sa dajú použiť vlašské orechy, lieskové orechy alebo aj mandle. Ak jablká namiesto jemného nakrájania nastrúhate, jesenný koláč bude ešte jemnejší a šťavnatejší.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
778 videní