- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jesenný koláč s jablkami, vlašskými orechmi a hrozienkami
Jesenný koláč s jablkami, vlašskými orechmi a hrozienkami
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 5 vajec
- 180 g cukru
- 240 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- 80 ml oleja
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 180 g strúhaného jablka
- 100 ml minerálky
- 1 lyžička mletej škorice
- 100 g nasekaných vlašských orechov
- 100 g hrozienok
- 10 ml rumovej esencie
- 100 g strúhanej mrkvy
Postup prípravy
1. Krok
Hrozienka dáme do misy a pridáme k nej rumovú esenciu. Necháme asi 20 minút bokom.
2. Krok
Samostatne do inej misy vložte nastrúhané jablká zbavené šťavy, škoricu, minerálnu vodu a olej, všetko premiešajte.
3. Krok
Oddeľte vajcia, bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli, do peny potom postupne pridávajte cukor, vanilkový cukor a pokračujte v miešaní, kým nezískate sneh .Do bielkovej zmesi po jednom pridávame žĺtky a jemne vareškou premiešame, kým nebudú zapracované.
4. Krok
Pridajte do zloženia hrozienka s rumovou esenciou, citrónovou šťavou, nasekanými vlašskými orechmi, strúhanou mrkvou, jablkovú zmes a vyšľahajte do hladka..
5. Krok
Na koniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka ju vareškou zapracujeme. Plech 30x42cm vyložíme s papierom na pečenie. Rozotrieme naň cesto a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C Pečieme asi 30-35 minút, do zlatista..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2647 videní