Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jogurtová torta s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jogurtova torta s jahodami.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • múka a maslo na vymastenie formy
  • 180 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • Jahodová vrstva:
  • 25 g práškovej želatíny
  • 55 ml pitnej vody
  • 500 g jahôd
  • 125 g cukru
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice jahodového džemu
  • na odzdobu:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžice práškového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Odnímateľnú formu na tortu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytok pretrepeme).

2. Krok

Vajcia na rozdelíme na bielky a žĺtky. Vložte bielka do chladničky. Vo väčšej miske si mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom. Hmota by sa mala vybieliť, byť nadýchaná a získať jednotnú konzistenciu.

3. Krok

Na žĺtkovú hmotu preosejeme múku a vmiešame ju zľahka. Bielky vyšľahajte šľahačom do pevnej peny. Potom ich tiež zľahka vmiešame do cesta.

4. Krok

Výsledné cesto preložíme do pripravenej formy. Pečieme 20-25 minút. Hotový korpus necháme chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho vyberieme necháme úplne vychladnúť a potom prekrojíme na 2 časti.

5. Krok

Pripravíme si jahodovú vrstvu: Vložte želatínu do malej misky a podlejte ju pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10 - 20 minút. Polovicu jahôd rozmixujte. Podľa potreby pretrite cez sito. Ostatné nakrájajte na plátky.

6. Krok

Do jahodového pyré pridáme cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu premiešame a rozpustíme na miernom ohni. Nalejeme do jahodového pyré ktoré si predtým trochu zahrejeme... a miešame. Vložíme na 10-15 minút do chladničky (hmota by mala začať tuhnúť)

7. Krok

Smotanu vyšľaháme a pridáme k stuhnutej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridajte zvyšné jahodové plátky a jemne premiešajte silikónovou stierkou. Tortový krém je hotový.

8. Krok

Jednu piškótu vrátime do formy, a potrieme polovicou džemu. Vložíme druhú časť a tiež potrieme džemom. Nalejte plnku a zarovnajte ju. Jogurtový koláč zakryte potravinovou fóliou a dajte na 6 hodín do chladničky.

9. Krok

Na ozdobenie jogurtovej torty si vyšľaháme smotanu, práškový cukor a stužovač. Jahody nakrájame na polovice. Odstránime obruč formy ,a preložíme na podnos. Ozdobíme šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.

reklama:

1.jpg
www.gastronom.ru
2.jpg
www.gastronom.ru
3.jpg
www.gastronom.ru
4.jpg
www.gastronom.ru
5.jpg
www.gastronom.ru
6.jpg
www.gastronom.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

959 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.