Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jogurtová torta s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jogurtova torta s jahodami.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • múka a maslo na vymastenie formy
  • 180 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • Jahodová vrstva:
  • 25 g práškovej želatíny
  • 55 ml pitnej vody
  • 500 g jahôd
  • 125 g cukru
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice jahodového džemu
  • na odzdobu:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžice práškového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Odnímateľnú formu na tortu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytok pretrepeme).

2. Krok

Vajcia na rozdelíme na bielky a žĺtky. Vložte bielka do chladničky. Vo väčšej miske si mixérom vyšľaháme žĺtky s cukrom. Hmota by sa mala vybieliť, byť nadýchaná a získať jednotnú konzistenciu.

3. Krok

Na žĺtkovú hmotu preosejeme múku a vmiešame ju zľahka. Bielky vyšľahajte šľahačom do pevnej peny. Potom ich tiež zľahka vmiešame do cesta.

4. Krok

Výsledné cesto preložíme do pripravenej formy. Pečieme 20-25 minút. Hotový korpus necháme chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho vyberieme necháme úplne vychladnúť a potom prekrojíme na 2 časti.

5. Krok

Pripravíme si jahodovú vrstvu: Vložte želatínu do malej misky a podlejte ju pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10 - 20 minút. Polovicu jahôd rozmixujte. Podľa potreby pretrite cez sito. Ostatné nakrájajte na plátky.

6. Krok

Do jahodového pyré pridáme cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu premiešame a rozpustíme na miernom ohni. Nalejeme do jahodového pyré ktoré si predtým trochu zahrejeme... a miešame. Vložíme na 10-15 minút do chladničky (hmota by mala začať tuhnúť)

7. Krok

Smotanu vyšľaháme a pridáme k stuhnutej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridajte zvyšné jahodové plátky a jemne premiešajte silikónovou stierkou. Tortový krém je hotový.

8. Krok

Jednu piškótu vrátime do formy, a potrieme polovicou džemu. Vložíme druhú časť a tiež potrieme džemom. Nalejte plnku a zarovnajte ju. Jogurtový koláč zakryte potravinovou fóliou a dajte na 6 hodín do chladničky.

9. Krok

Na ozdobenie jogurtovej torty si vyšľaháme smotanu, práškový cukor a stužovač. Jahody nakrájame na polovice. Odstránime obruč formy ,a preložíme na podnos. Ozdobíme šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.

reklama:

1.jpg
www.gastronom.ru
2.jpg
www.gastronom.ru
3.jpg
www.gastronom.ru
4.jpg
www.gastronom.ru
5.jpg
www.gastronom.ru
6.jpg
www.gastronom.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

873 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.