Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jogurtová torta s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu..
  • 180 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 180 g cukru
  • Krém :
  • 25 g želatíny
  • 55 ml vody
  • 500 g jahôd
  • 125 g cukru
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice malinového džemu
  • Na ozdobu :
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 stužovač
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si piškótové cesto na jahodovo-jogurtovú tortu. Predhrejte rúru na 170 °C. Vymastite formu s odnímateľným dnom s priemerom 24 cm maslom a vysypte múkou (prebytočnú múku vysypte).

2. Krok

Oddeľte na bielky a žĺtky. Bielky dajte do chladničky. Vo veľkej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom pomocou mixéra. Zmes by mala zbelieť, byť nadýchaná a získať jednotnú konzistenciu.

3. Krok

Na sladkú žĺtkovú zmes preosejte múku a premiešajte. Bielky vyšľahajte mixérom do tuhého snehu. Dajte na žĺtkovú zmes s múkou a rýchlo premiešajte.

4. Krok

Výsledné piškótové cesto preložte do pripravenej formy. Pečte 20-25 minút. Korpus nechajte vychladnúť vo forme, potom ho vyberte a nechajte 1-2 hodiny odpočívať. Nakrájajte na 2 vrstvy.

5. Krok

Na jogurtový krém dajte želatínu do malého hrnca a zalejte pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10-20 minút. Polovicu jahôd rozmixujte na pyré v mixéri. Ak chcete, preceďte cez sitko. Zvyšné bobule nakrájajte na plátky.

6. Krok

Do jahodového pyré pridajte cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu rozpustite na miernom ohni za stáleho miešania. Vlejte do jahodového pyré a premiešajte. Dajte do chladničky na 10–15 minút (zmes by mala začať tuhnúť, ale nie úplne stuhnúť).

7. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme mixérom a pridáme ju k stuhnutej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridáme zvyšné jahodové plátky a opatrne premiešame silikónovou špachtľou. Krém na tortu je hotový.

8. Krok

Jeden korpus vložte do formy s odnímateľným dnom a natrite polovicou džemu. Položte druhý korpus a tiež natrite džem. Nalejte plnku na korpus a uhlaďte ju. Jogurtový korpus prikryte potravinovou fóliou a dajte na 6 hodín do chladničky

9. Krok

Na ozdobenie torty vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom a stužovačom pomocou mixéra. Jahody prekrojte na polovicu. Odstráňte s formy a tortu preložte na podnos . Ozdobte šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.

reklama:

Text citácie

Autor

Pri príprave krému na jogurtov ú tortu nezabudnite zohriať jahodové pyré a až potom nalejte želatínovú hmotu. V opačnom prípade zmes rýchlo „stuhne“ a textúra krému bude nerovnomerná.

Aby sa vám piškótové cesto na jogurtový koláč s jahodami ľahšie krájalo, pripravte si ho deň vopred a nechajte vychladnúť. Potom ho voľne zabaľte do potravinovej fólie a nechajte cez noc pri izbovej teplote.

 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.