Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jogurtová torta s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu..
  • 180 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 180 g cukru
  • Krém :
  • 25 g želatíny
  • 55 ml vody
  • 500 g jahôd
  • 125 g cukru
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice malinového džemu
  • Na ozdobu :
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 stužovač
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si piškótové cesto na jahodovo-jogurtovú tortu. Predhrejte rúru na 170 °C. Vymastite formu s odnímateľným dnom s priemerom 24 cm maslom a vysypte múkou (prebytočnú múku vysypte).

2. Krok

Oddeľte na bielky a žĺtky. Bielky dajte do chladničky. Vo veľkej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom pomocou mixéra. Zmes by mala zbelieť, byť nadýchaná a získať jednotnú konzistenciu.

3. Krok

Na sladkú žĺtkovú zmes preosejte múku a premiešajte. Bielky vyšľahajte mixérom do tuhého snehu. Dajte na žĺtkovú zmes s múkou a rýchlo premiešajte.

4. Krok

Výsledné piškótové cesto preložte do pripravenej formy. Pečte 20-25 minút. Korpus nechajte vychladnúť vo forme, potom ho vyberte a nechajte 1-2 hodiny odpočívať. Nakrájajte na 2 vrstvy.

5. Krok

Na jogurtový krém dajte želatínu do malého hrnca a zalejte pitnou vodou. Nechajte pôsobiť 10-20 minút. Polovicu jahôd rozmixujte na pyré v mixéri. Ak chcete, preceďte cez sitko. Zvyšné bobule nakrájajte na plátky.

6. Krok

Do jahodového pyré pridajte cukor, jogurt a citrónovú šťavu. Želatínu rozpustite na miernom ohni za stáleho miešania. Vlejte do jahodového pyré a premiešajte. Dajte do chladničky na 10–15 minút (zmes by mala začať tuhnúť, ale nie úplne stuhnúť).

7. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme mixérom a pridáme ju k stuhnutej jahodovo-jogurtovej hmote. Pridáme zvyšné jahodové plátky a opatrne premiešame silikónovou špachtľou. Krém na tortu je hotový.

8. Krok

Jeden korpus vložte do formy s odnímateľným dnom a natrite polovicou džemu. Položte druhý korpus a tiež natrite džem. Nalejte plnku na korpus a uhlaďte ju. Jogurtový korpus prikryte potravinovou fóliou a dajte na 6 hodín do chladničky

9. Krok

Na ozdobenie torty vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom a stužovačom pomocou mixéra. Jahody prekrojte na polovicu. Odstráňte s formy a tortu preložte na podnos . Ozdobte šľahačkou a jahodami. Pred podávaním dajte do chladničky.

reklama:

Text citácie

Autor

Pri príprave krému na jogurtov ú tortu nezabudnite zohriať jahodové pyré a až potom nalejte želatínovú hmotu. V opačnom prípade zmes rýchlo „stuhne“ a textúra krému bude nerovnomerná.

Aby sa vám piškótové cesto na jogurtový koláč s jahodami ľahšie krájalo, pripravte si ho deň vopred a nechajte vychladnúť. Potom ho voľne zabaľte do potravinovej fólie a nechajte cez noc pri izbovej teplote.

 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

49 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.