- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jogurtovo čučoriedkový koláč
Jogurtovo čučoriedkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 110 g práškového cukru
- 140 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 350 g prírodného bieleho jogurtu
- 300 g smotany na šľahanie
- 70 g cukru
- 0,5 vanilkového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 7 plátkov želatíny
- Čučoriedková vrstva:
- 100 g čučoriedok
- 50 g cukru
- 25 ml vody
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 plátky želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Vyložte dno formy s priemerom 26 cm papierom na pečenie a vopred predhrejte rúru na približne 175 ° C .
2. Krok
Potom vajcia, cukor a vanilkový cukor šľahajte asi 12 minút, kým nie sú husté a napenené..
3. Krok
Potom premiešajte múku s práškom do pečiva, preosejte do cesta cez sitko a opatrne zapracujte.
4. Krok
cesto nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry asi na 20 minút (urobíme test ). Pred ďalším spracovaním by mala piškóta úplne vychladnúť.
5. Krok
Zmiešajte jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou a odložte do chladničky..
6. Krok
Potom namočte dva pláty želatíny podľa pokynov na obale.
7. Krok
Teraz v hrnci privedieme do varu čučoriedky spolu s cukrom, vodou a citrónovou šťavou a varíme asi 8 minút za občasného miešania.
8. Krok
Hrniec odstavte z ohňa, nechajte ho 1-2 minúty vychladnúť a do teplej zmesi vmiešajte želatínu (vytlačenú).
9. Krok
Teraz namočíme želatínu na jogurtový krém, opäť podľa návodu na obale.. Vždy sa to píše v recepte tak, lebo každý výrobca má iné pokyny.. Medzitým si vyšľaháme šľahačku do tuha..
10. Krok
Potom v hrnci rozpustíme želatínu (nevaríme ju ), potom vmiešame niekoľko polievkových lyžíc jogurtového krému (vyrovnanie teploty) a potom zmes pridáme do zvyšku jogurtového krému. Všetko dôkladne premiešajte.
11. Krok
Keď jogurtový krém začne želírovať, postupne vmiešajte šľahačku. Krm dajte na piškótu do tortovej formy a uhlaďte..
12. Krok
Keď čučoriedková omáčka už nie je teplá, rozotrite ju na koláč po malých lyžičkách a premiešajte vidličkou. Aby sa vytvoril mramorovaný vzor. Koláč by mal byť teraz v chladničke asi 6 hodín (najlepšie cez noc).
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
687 videní