Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jogurtovo čučoriedkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jogurovy s cuco.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.kochrezepte.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 g práškového cukru
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 350 g prírodného bieleho jogurtu
  • 300 g smotany na šľahanie
  • 70 g cukru
  • 0,5 vanilkového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 7 plátkov želatíny
  • Čučoriedková vrstva:
  • 100 g čučoriedok
  • 50 g cukru
  • 25 ml vody
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 plátky želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyložte dno formy s priemerom 26 cm papierom na pečenie a vopred predhrejte rúru na približne 175 ° C .

2. Krok

Potom vajcia, cukor a vanilkový cukor šľahajte asi 12 minút, kým nie sú husté a napenené..

3. Krok

Potom premiešajte múku s práškom do pečiva, preosejte do cesta cez sitko a opatrne zapracujte.

4. Krok

cesto nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry asi na 20 minút (urobíme test ). Pred ďalším spracovaním by mala piškóta úplne vychladnúť.

5. Krok

Zmiešajte jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou a odložte do chladničky..

6. Krok

Potom namočte dva pláty želatíny podľa pokynov na obale.

7. Krok

Teraz v hrnci privedieme do varu čučoriedky spolu s cukrom, vodou a citrónovou šťavou a varíme asi 8 minút za občasného miešania.

8. Krok

Hrniec odstavte z ohňa, nechajte ho 1-2 minúty vychladnúť a do teplej zmesi vmiešajte želatínu (vytlačenú).

9. Krok

Teraz namočíme želatínu na jogurtový krém, opäť podľa návodu na obale.. Vždy sa to píše v recepte tak, lebo každý výrobca má iné pokyny.. Medzitým si vyšľaháme šľahačku do tuha..

10. Krok

Potom v hrnci rozpustíme želatínu (nevaríme ju ), potom vmiešame niekoľko polievkových lyžíc jogurtového krému (vyrovnanie teploty) a potom zmes pridáme do zvyšku jogurtového krému. Všetko dôkladne premiešajte.

11. Krok

Keď jogurtový krém začne želírovať, postupne vmiešajte šľahačku. Krm dajte na piškótu do tortovej formy a uhlaďte..

12. Krok

Keď čučoriedková omáčka už nie je teplá, rozotrite ju na koláč po malých lyžičkách a premiešajte vidličkou. Aby sa vytvoril mramorovaný vzor. Koláč by mal byť teraz v chladničke asi 6 hodín (najlepšie cez noc).

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

803 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.