Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jogurtovo čučoriedkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jogurovy s cuco.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.kochrezepte.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 g práškového cukru
  • 140 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 350 g prírodného bieleho jogurtu
  • 300 g smotany na šľahanie
  • 70 g cukru
  • 0,5 vanilkového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 7 plátkov želatíny
  • Čučoriedková vrstva:
  • 100 g čučoriedok
  • 50 g cukru
  • 25 ml vody
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 plátky želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyložte dno formy s priemerom 26 cm papierom na pečenie a vopred predhrejte rúru na približne 175 ° C .

2. Krok

Potom vajcia, cukor a vanilkový cukor šľahajte asi 12 minút, kým nie sú husté a napenené..

3. Krok

Potom premiešajte múku s práškom do pečiva, preosejte do cesta cez sitko a opatrne zapracujte.

4. Krok

cesto nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry asi na 20 minút (urobíme test ). Pred ďalším spracovaním by mala piškóta úplne vychladnúť.

5. Krok

Zmiešajte jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou a odložte do chladničky..

6. Krok

Potom namočte dva pláty želatíny podľa pokynov na obale.

7. Krok

Teraz v hrnci privedieme do varu čučoriedky spolu s cukrom, vodou a citrónovou šťavou a varíme asi 8 minút za občasného miešania.

8. Krok

Hrniec odstavte z ohňa, nechajte ho 1-2 minúty vychladnúť a do teplej zmesi vmiešajte želatínu (vytlačenú).

9. Krok

Teraz namočíme želatínu na jogurtový krém, opäť podľa návodu na obale.. Vždy sa to píše v recepte tak, lebo každý výrobca má iné pokyny.. Medzitým si vyšľaháme šľahačku do tuha..

10. Krok

Potom v hrnci rozpustíme želatínu (nevaríme ju ), potom vmiešame niekoľko polievkových lyžíc jogurtového krému (vyrovnanie teploty) a potom zmes pridáme do zvyšku jogurtového krému. Všetko dôkladne premiešajte.

11. Krok

Keď jogurtový krém začne želírovať, postupne vmiešajte šľahačku. Krm dajte na piškótu do tortovej formy a uhlaďte..

12. Krok

Keď čučoriedková omáčka už nie je teplá, rozotrite ju na koláč po malých lyžičkách a premiešajte vidličkou. Aby sa vytvoril mramorovaný vzor. Koláč by mal byť teraz v chladničke asi 6 hodín (najlepšie cez noc).

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

687 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.