- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Jogurtový krémeš
Jogurtový krémeš

- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 1 lístkové cesto
- 500 ml mlieka
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 2 zlaté klasy
- 250 ml bieleho jogurtu
- 250 ml smotany na šľahanie
- Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 80 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme,popicháme vidličkou a upečieme na plechu vystlaným papierom na pečenie dozlatista každý plát zvlášť. Jeden z plátov rozkrájame na štvorčeky po upečení.
2. Krok
Z mlieka, zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding. Po vychladnutí vmiešame jogurt a necháme chvíľku v chlade. Smotanu na šľahanie vymiešame dotuha
3. Krok
Maslo na polevu rozpustíme a vmiešame čokoládu kým sa nerozpustí.
4. Krok
Na dno plechu uložíme celý plát cesta, natrieme pudingovojogurtový krém, potom šľahačku a na vrch dávame štvorčeky potreté čokoládou. Necháme riadne v chlade stuhnúť a podávame
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
28524 videní