- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Johodovo jogurtová torta s makovým korpusom
Johodovo jogurtová torta s makovým korpusom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Makový korpus:
- 3 vajcia
- 120 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice horúcej vody
- 120 g polohrubej múky
- 120 g mletého maku
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Jahodovo jogurtový krém:
- 250 g jahôd + 150 g jahôd nakrájaných na kocky
- 70 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 350 g bieleho jogurtu (3,8 %)
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 prášková želatína
- Šľahačková plnka:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- 1 vanilkový cukor
- Šľahačková vrstva na povrch:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 175°C..Tortovú odopínaciu formu priemer 20 si na dne vystelieme s papierom na pečenie.
2. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov..Najskôr vyšľaháme bielka do peny a dáme ich nabok..
3. Krok
Teraz vyšľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom do pevnej peny, potom pridáme vodu a šľaháme asi 5 minút..Potom ručne vmiešame múku s práškom do pečiva a mak..Nakoniec pridáme zľahka vyšľahané bielká.
4. Krok
Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 25 - 30 minút..Po upečení necháme vychladnúť.
5. Krok
Jogurtový krém: 250 g jahôd zmiešame s cukrom, s vanilkovým cukrom a dáme pomaly hriať..Privedieme do varu ..pridáme citrónovú šťavu a varíme kým jahody nezmäknú..Potom odstavíme a necháme vychladnúť..medzitým si namočíme želatínu..Tú pripravíme podľa návodu na obale..Z jahôd tyčovým mixérom urobíme pyré..Keď je pyré vychladnuté na izbovú teplotu zmiešame ho s bielym jogurtom a pridáme aj zahriatu želatínu..Vyšľaháme šľahačku a premiešame ju potom s jogurtovým krémom..
6. Krok
Vychladnutý makový korpus rozrežeme na štyri časti horizontálne..Na prvý plát korpusu najskôr rozotrieme polovicu jogurtového krému, a ten posypeme polovicou nasekaných jahôd na menšie kúsky..Prikryjeme druhým plátom korpusu a mierne zatlačíme..Teraz natrieme šľahačkový krém ktorý si pripravíme vyšľahaním šľahačky a stabilizátora spolu s vanilkovým cukrom.
7. Krok
Šľahačkový krém prikryjeme tretím plátom korpusu na ktorý navrstvíme druhú polovicu jogurtového krém , a taktiež posypeme jahodami..prikryjeme posledným plátom korpusu,.Takto pripravenú tortu si dáme do chladničky na pár hodín odpočívať..Potom už len vyšľaháme šľahačku so stabilizátorom a dozdobíme podľa fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1785 videní