- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Julkine rezy
Julkine rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g lístkového cesta
- Tmavá piškóta:
- 5 vajec
- 200 g práškového cukru
- 50 g kakaa
- 75 g mletých orechov
- 160 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 4 lyžice hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla
- pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti.Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.Cesto popicháe vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C 15 minút..Upečieme oba pláty.
2. Krok
Tmavú piškótu pripravíme najskôr vyšľahaním bielkov.K nim pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Do snehu pridáme žĺtka , jedno po druhom.Potom vmiešame múku s kakaom, mletými orechmi práškom do pečiva ..Miešame drevenou vareškou.Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie.Pečeme pri 180°C 20 minút.
3. Krok
Kým sa piškóta pečie pripravíme si krém.Múku si rozmiešame v troche mlieka..Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom.Keď sa mlieko rozvarí pridáme múčnu zmes a uvaríme hustý krém.Necháme ho potom vychladnúť na izbovú teplotu a potom doň vmiešame maslo a pár kvapiek citrónovej šťavy.
4. Krok
Koláčik vrstvíme tak, že na prvý plát z lístkovho cesta natrieme plnku, prikryjeme tmavým plátom piškóty.Piškótu pretrieme druhou polovicou krému a priložíme druhý plát lístkového cesta. Všetko rukami potlačíme nech sa vrstvy dobre prilepia.Dáme na pár hodín do chladničky.
5. Krok
Potom nakrájame na porcie a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13530 videní