- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Kakaová piškótová roláda s gaštanovým krémom
Kakaová piškótová roláda s gaštanovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Kakaová piškóta :
- 35 g kakaa
- 35 g hladkej múky
- štipka soli
- 5 vajec
- 150 g cukru
- Plnka :
- 125 g gaštanového pyré
- 4 lyžice rumu
- 175 g smotany na šľahanie
- 30 g tmavej čokolády
- 50 g cukru
- Na ozdobu :
- šľahačka a čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Kakaový prášok a múku preosejeme do misy, pridáme soľ. Žĺtky vyšľaháme so 100 g cukru do biela. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom.
2. Krok
Na napenený žĺtok preosejeme jednu tretinu kakaovej múky, pridáme tretinu peny z bielkov a jemne premiešame. Pridajte zvyšok múky a penu na dve časti.
3. Krok
Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme 5-7 minút len do stuhnutia. (Neprepiecť, lebo sa vysuší a poláme.) Prevráťte na vlhkú kuchynskú utierku a odlepte papier. Zatočte a nechajte vychladnúť.
4. Krok
Medzitým si pripravíme krém. Gaštany dáme do misy, pridáme dve polievkové lyžice rumu, 30 g rozpustenej čokolády a 175 g šľahačky. 50 g kryštálového cukru povaríme so štyrmi polievkovými lyžicami vody jednu minútu, potom vmiešame zvyšné dve polievkové lyžice rumu.
5. Krok
Vychladnutý piškótový valček rozvinieme, potrieme rumovým sirupom a na vrch natrieme gaštanový krém. Pomocou papiera na pečenie opäť zvinieme a dáme do chladničky. Pred podávaním preložíme na tanier, navrch nastriekame malé penové čiapočky, posypeme strúhanou tmavou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní