- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kakaové brownies
Kakaové brownies
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 85 g hladkej múky
- 45 g kakaa
- 2 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 115 g masla
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si rozpustíme kvalitné maslo.. Vezmite misku na miešanie a nalejte do nej rozpustené maslo. Pridáme cukor a miešame metličkou. Teplé maslo rýchlo rozpustí cukor.
2. Krok
Vajcia rozšľaháme v masle s cukrom. Pridajte štipku soli – poslúži ako zvýrazňovač chuti. Múku a kakao preosejeme. Týmto ich nasýtite kyslíkom, vďaka čomu bude cesto vzdušnejšie.
3. Krok
Cesto miešajte, kým nebude úplne hladké. Konzistencia by mala byť ako hustá kyslá smotana. Ak s cesto ukáže hustejšie (záleží na kvalite múky), rozrieďte ho trochou teplého mlieka.
4. Krok
Vezmite si vhodnú nádobu na pečenie. Pre tento recept bude fungovať akákoľvek tepelne odolná forma. Ak používate silikónovú formu, nemusíte ju natierať olejom. Kovovú, keramickú alebo sklenenú je však lepšie jemne natrieť rastlinným olejom, aby s cesto neprichytilo.. Nalejte cesto do formy a rovnomerne rozotrite stierkou.
5. Krok
Brownies pečieme v rúre predhriatej na 190°C 10-20 minút. Čas pečenia závisí od mnohých faktorov. Veľkosť formy, funkcie rúry. Pre toto množstvo surovín je najvhodnejšia forma 15 * 15 cm. Brownie sa zvyčajne nedopečie až do konca - vo vnútri by malo zostať vlhké. Ak ho však chcete prepiecť , pečte ho kým pri teste špáradlom nevytiahnete špáradlo suché.
6. Krok
Vo všeobecnosti mám rada brownies fondánového typu - keď vo vnútri získate takmer tekutý stred. Je to na vás čo máte radi. Brownies nakrájame na štvorce a podávame. K horúcemu sa hodí kopček vanilkovej zmrzliny - bude ako omáčka. Vychladnuté brownie pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1238 videní