Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaové linecké

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaove linecke s karamelom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 60 g mletých pražených lieskových orieškov
  • 60 g mletých pražených mandlí
  • 260 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 60 g kakaa
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • Domáci karamel
  • kakao alebo práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lieskové orechy si nasucho osmažíme, ošúpeme a pomelieme. Opražené mandle pomelieme spolu so šupkou (netreba ich blanšírovať). Poznámka: Pomer orechov si môžete určiť sami. Môžete použiť aj len lieskové orechy alebo len mandle. Dôležité je len to, aby celkové množstvo bolo 120 g. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie: mleté ​​orechy, múku, prášok do pečiva, soľ a kakao.

2. Krok

V inej miske vymiešame maslo izbovej teploty s cukrom, potom pridáme vajíčko a vanilkovú príchuť a miešame, kým sa všetko nespojí do penovej zmesi a všetok cukor sa rozpustí.

3. Krok

Teraz pridáme zmes suchých surovín, premiešame a ručne vymiesime kompaktné cesto. Nemiesime dlho, len tak dlho, aby sa všetky suroviny spojili. Ak treba, pridáme ešte strúhanku múky.

4. Krok

Cesto vytvarujte do gule, zabaľte ho do priehľadnej fólie a odložte na 1-2 hodiny do chladničky vychladnúť, aby sa s ním lepšie pracovalo. Poznámka: Cesto môžete pripraviť večer vopred a sušienky pripraviť nasledujúci deň. V takom prípade ho vyberte z chladničky odstáť asi hodinu pri izbovej teplote, pretože bude tvrdé.

5. Krok

Pracovnú plochu zľahka pomúčime a vyvaľkáme tenké cesto hrubé asi 3 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme koláčiky a poukladáme ich na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Budete potrebovať dva plechy.

6. Krok

Cesto je dosť krehké a náchylné na lámanie, preto koláčiky opatrne oddeľte od stola, najlepšie tortovou stierkou a opatrne ich preložte na plech, aby sa tvar nezdeformoval. Uistite sa, že máte rovnaký počet celých tvarov a vrchnáčikov (s otvorom ).

7. Krok

Zvyšok cesta opäť vymiesime, rozvaľkáme a postup zopakujeme. Z tohto množstva cesta získate 35-40 spojených koláčikov. Koláčiky pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 10 minút. Poznámka: Dávajte pozor, aby ste sa nenechali oklamať tmavou farbou kakaových koláčikov a nepripálili ich. Cesto je veľmi jemné, preto sa rýchlo upečie. Skontrolujte asi o 8 minút. Koláčiky ochlaďte a opatrne ich oddeľte od papiera na pečenie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

598 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.