- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kakaové osie hniezda s marcipánom
Kakaové osie hniezda s marcipánom
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Linecké cesto :
- 150 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla
- 1 žĺtok
- štipka soli
- Kakaová hmota :
- 160 g mletých piškót
- 20 g kakaa
- 50 g práškového cukru
- 50 g masla
- 2 lyžice rumu
- 70 g marcipánu
- 1 - 2 lyžice prevarenej vody
- Marcpiánový krém:
- 80 g marcipánu
- 80 g masla
- rum alebo likér
Postup prípravy
1. Krok
Do misy preosejte múku so soľou a práškový cukor, pridajte na kúsky pokrájané maslo a žĺtok. Pomocou miešacieho háku spracujte do kompaktnej hmoty. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chlade niekoľko hodín odležať.
2. Krok
Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 4 mm a vykrojte kolieska s priemerom 4-5 cm (podľa veľkosti formičky na osí úľ.). Pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 9-10 minút.
3. Krok
Mleté piškóty zmiešajte s preosiatym kakaom a práškovým cukrom. Pridajte maslo, rum a kúsky marcipánu. Rukami alebo v robote vypracujte jemné a tvárne cesto. V prípade potreby pridajte prevarenú vodu alebo viac rumu
4. Krok
Marcipánový krém: Marcipán roztrhajte na menšie kúsky, pridajte zmäknuté maslo, rum a utrite do hladkého krému, ktorý si preložte do zdobiaceho vrecka.
5. Krok
Z cesta tvarujte guličky, obaľte v práškovom cukre alebo kakau a vtlačte do formičky. Prstom alebo koncom varešky urobte jamku, vreckom vtlačte trochu krému a uzavrite lineckým kolieskom. Opatrne vyklepnite z formičky. Úliky môžete posypať práškovým cukrom...
6. Krok
Úliky skladujte v chlade v uzavretej krabici a nechajte aspoň 1-2 dni rozležať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
269 videní