Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kakaové osie hniezda s marcipánom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaove osie hniezda.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Linecké cesto :
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • Kakaová hmota :
  • 160 g mletých piškót
  • 20 g kakaa
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 2 lyžice rumu
  • 70 g marcipánu
  • 1 - 2 lyžice prevarenej vody
  • Marcpiánový krém:
  • 80 g marcipánu
  • 80 g masla
  • rum alebo likér
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy preosejte múku so soľou a práškový cukor, pridajte na kúsky pokrájané maslo a žĺtok. Pomocou miešacieho háku spracujte do kompaktnej hmoty. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chlade niekoľko hodín odležať.

2. Krok

Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 4 mm a vykrojte kolieska s priemerom 4-5 cm (podľa veľkosti formičky na osí úľ.). Pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 9-10 minút.

3. Krok

Mleté piškóty zmiešajte s preosiatym kakaom a práškovým cukrom. Pridajte maslo, rum a kúsky marcipánu. Rukami alebo v robote vypracujte jemné a tvárne cesto. V prípade potreby pridajte prevarenú vodu alebo viac rumu

4. Krok

Marcipánový krém: Marcipán roztrhajte na menšie kúsky, pridajte zmäknuté maslo, rum a utrite do hladkého krému, ktorý si preložte do zdobiaceho vrecka.

5. Krok

Z cesta tvarujte guličky, obaľte v práškovom cukre alebo kakau a vtlačte do formičky. Prstom alebo koncom varešky urobte jamku, vreckom vtlačte trochu krému a uzavrite lineckým kolieskom. Opatrne vyklepnite z formičky. Úliky môžete posypať práškovým cukrom...

6. Krok

Úliky skladujte v chlade v uzavretej krabici a nechajte aspoň 1-2 dni rozležať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

374 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.