Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaové pusinky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Kakaové pusinky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kakaové pusinky Foto: www.shutterstock.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte drobný dezert, ktorý zaujme chuťou aj vzhľadom, kakaové pusinky sú skvelou voľbou. Ide o bielkové cukrovinky s jemnou krehkosťou, ktoré vďaka kakau získajú zaujímavý tón a po namočení do horkej čokolády pôsobia moderným, až luxusným dojmom. Ideálne na sviatky aj bežné maškrtenie.

reklama:

Suroviny

  • 180 g kryštálového cukru
  • 120 g bielkov (cca 4 kusy)
  • 60 g práškového cukru
  • 20 g drvených kakaových bôbov
  • 15 g kvalitného kakaa
  • horká čokoláda na dokončenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si nastavíme na 100 °C. Na plech rozložíme papier na pečenie alebo silikónovú podložku, aby sa pusinky neprilepili.

2. Krok

Bielky vložíme do misy a začneme ich pomaly šľahať. Počas šľahania postupne prisypávame kryštálový cukor. Keď je všetok cukor zapracovaný, zvýšime rýchlosť a pokračujeme, až kým nevznikne pevný, hladký a lesklý sneh, ktorý drží tvar špičiek.

3. Krok

Do hotového snehu zľahka vmiešame preosiaty práškový cukor spolu s kakaom. Robíme to ručne, aby zmes zostala čo najnadýchanejšia.

4. Krok

Sneh naplníme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme jeho koniec a na plech striekame malé okrúhle pusinky s priemerom okolo 3,5 cm. Môžeme ich posypať drvenými kakaovými bôbmi – podľa chuti.

5. Krok

Pusinky sušíme približne hodinu. V polovici času možno teplotu ešte znížiť alebo nechať dvierka rúry mierne otvorené, aby para odchádzala.

6. Krok

Po vybratí z rúry ich necháme úplne vychladnúť. Nakoniec každú pusinku zospodu namočíme do roztopenej horkej čokolády a položíme späť na papier, aby čokoláda stuhla.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.