- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kakaovo-smotanová DIA torta
Kakaovo-smotanová DIA torta
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
super…
Suroviny
- 3 ks korpusy kakaové dia
- 70 g lekvár ríbezlový dia
- 250 g maslo
- 1 ks puding smotanový
- 1 ks puding kakaový
- 600 ml mlieko polotučné
- 20 ks/tbl/ stéviové sladidlo
- na posyp kakaový prášok
Postup prípravy
1. Krok
Korpusy som kúpila z cukrárne z Prievidze/pečú pre diabetikov,ale dá sa upiecť aj doma dia korpus,z 3 vajíčok,práškového sladidla,múky a kakaa...toto sa mi zdalo pohodlnejšie,korpus som natrela dia lekvárom a uvarila som si puding,do polovice mlieka,smotanový a do druhej kakaový puding a za stáleho miešania pridala ešte do teplého rozdrvené tbl.stévie po 10 do každého,alebo podla chuťi...
2. Krok
vyšľahala som maslo a potom som rozdelila do každého pudingu polovicu a oba krémy som vyšľahala do peny.Krém som si rozdelila do cukrárenských vreciek a na lekvár som povytláčala krém do kruhu ,striedavo kakaový a smotanový a položila som druhý korpus a ten som tiež natrela lekvárom a krém som dávala tak,že som začala smotanovým krémom ,aby ked sa torta rozreže,plnka vytvárala vzor šachovnice...
3. Krok
na vrch som dala tretí korpus , zvyšným kakaovým krémom som potrela vrch torty a posypala kakaom a bielym krémom som ju ozdobila ...
4. Krok
dá sa torta upraviť aj s repným cukrom,ale diabetici musia špekulovať,ako čo najmenej cukru spapkať...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5561 videní