- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kakaový koláč s jahodami
Kakaový koláč s jahodami
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 60min
Tento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený.
S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/kakaovy-kolac-s-jahodami.html
Suroviny
- Cesto:
- 4 vajcia
- 120g kryštálový cukor
- 200ml mlieko
- 100ml oleja
- 320g polohrubej múky
- 1/2 prášok do pečiva
- 2-3 polievkové lyžice kakaa
- Plnka:
- 250ml smotana na šľahanie 33 % (kto chce, môže dať aj stužovač šlahačky, ja som nedávala)
- 200g smotana kyslá 16%
- 1 vanilkový cukor
- 1-2 polievkové lyžice práškový cukor
- čerstvé jahody
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
2. Krok
Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.
3. Krok
Pridáme mlieko a olej.
4. Krok
A ešte chvíľku šľaháme.
5. Krok
Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
6. Krok
A primiešame kakao.
7. Krok
Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75
8. Krok
Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Keď vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.
9. Krok
Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.
10. Krok
Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.
11. Krok
Potom celý koláč natrieme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája!
Priemerné hodnotenie receptu
(4.9 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17833 videní