- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Kakaový korpus
Kakaový korpus
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 5 bielkov + štipka soli
- 160 g preosiateho práškového cukru
- 4 - 5 lyžíc studenej vody
- 5 žĺtkov
- 120 g polohrubej múky
- 35 g kakaa
Postup prípravy
1. Krok
Pre formu s priemerom 20.. V miske za pomoci šľahača vyšľahajte bielka so štipkou soli do tuhej peny..Postupne zvyšujte rýchlosť šľahania.Po dvoch minútach pridávajte postupne cukor.Zmes šľahajte minimálne 10 minút.Nakoniec pridajte vodu.
2. Krok
Pokračujte v šľahaní a pridajte žĺtka jedno po druhom.Keď získate homogénnu hmotu šľahanie ukončite.
3. Krok
Do inej misky si preosejte múku s kakaom.V dvoch krokoch prepojte múčnu zmes s vaječnou ale len zľahka pomocou stierky.
4. Krok
Cesto nalejte do tortovej formy na ktorej dno si dajte papier na pečenie.
5. Krok
Pečte 35 minút pri 170°C bez cirkulácie vzduchu.Vyskúšajte prepečenosť špajdou.
6. Krok
Hotový korpus vyberte z rúry , nechajte úplne vychladnúť.potom pomocou noža oddeľte okraje a vyklopte..Potom prerežte na 3 časti.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
71 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
85270 videní