- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kandizovaná pomarančová kôra
Kandizovaná pomarančová kôra
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Pomarančová kôra v cukre..
Zvyčajne pomarančovú kôru vyhodíme, ale z kvalitných Bio pomaračov šupu vyhadzovať , to je hriech..
Môžete ju kandizovať a potom použiť na ozdobu napríklad dezertov, alebo ako príchuť do koláčikov keksíkov či zákuskov..
Dá sa jesť aj samostatne k čaju, alebo si ju môžete pridať k rannej ovsenej kaši.
Suroviny
- 4 Bio pomaranče
- 2,5 hrnčeka cukru
- 2 šálky vody
Postup prípravy
1. Krok
Pomaranče dôkladne umyte, a nožom olúpte..Musíte odstrániť bielu časť..Potom kôru narežte na prúžky..Ani hrubé ani príliš tenké..Kôru potom namočíme do studenej vody na 2 hodiny.
2. Krok
Na miernom ohni zohrejeme vodu s cukrom kým sa cukor nerozpustí.
3. Krok
Pridáme kôru na prúžky a varíme na miernom ohni zvyčajne 30 minút kým kôra nezmäkne.Treba vyskúšať či je mäkká..
4. Krok
Kôru scedíme, obalíme v cukre a poukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.Necháme dobre presušiť..
5. Krok
Skladujeme v uzavretej nádobe..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3666 videní