Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kapitánov zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kapitanov zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • 5 lyžíc vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • Krém:
  • 700 ml mlieka
  • 1 šálka cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 1/2 lyžice hladkej múky
  • 5 lyžíc zlatého klasu alebo solamylu
  • 3 žĺtky
  • 200 g mäkkého masla
  • 180 ml likéru (amaretto)
  • Šľahačková vrstva:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 stužovače šľahačky
  • Ďalej potrebujete:
  • 1 balenie guľatých piškót
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 čajové lyžičky rozpustnej kávy
  • 2 lyžičky cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme si piškótu..Bielka vyšľaháme s cukrom do peny.Šľaháme kým sneh nieje lesklý..Potom pridáme po jednom žĺtka, a za každým poriadne vyšľaháme.

2. Krok

Znížime rýchlosť šľhača a vmiešame tenkým prúdom vodu a potom olej.Nakoniec vmiešame už len zľahka múku s práškom do pečiva a s kakaom.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie (24 x 32) a pečieme piškótu v predhriatej rúre pri 175°C asi 30 minút.Skontrólujeme špáradlom.Po upečení necháme vychladnúť.

4. Krok

Pripravíme si krém:polovicu mlieka si dáme variť spolu s cukrom a v druhej polovici rozmiešame vyšľahané žĺtka s vanilkovým cukrom, múku a škrob..Prilejeme k vriacemu mlieku a uvaríme hustý puding.Potom puding odstavíme , prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Vyšľaháme si mäkké maslo, a po lyžiciach k nemu pridávame vychladnutú pudingovú hmotu.Vyšľaháme pevný krém.

6. Krok

Pripravíme si kávu..A necháme ju vychladnúť.potom k nej prilejeme likér..Budeme namáčať piškóty.

7. Krok

Pripraveným kávovo likérovým sirupom pokropíme najskôr piškótu..Necháme si asi polovicu impregnácie ešte na okrúhle piškóty.Piškótu potrieme hotovým maslovým krémom,použijeme asi 2/3 krému a posypeme kakaom.Teraz poukladáme okrúhle piškóty ktoré si namáčame do kávovo likérovej impregnácie.Piškóty potom zahladíme zostávajúcim krémom.

8. Krok

Na krém navrstvíme teraz pevne vyšľahanú šľahačku so stužovačom a s cukrom a celý zákusok posypeme ešte kakaom cez jemné sitko.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.1 / 5)

25 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33408 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.