Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kapitánsky zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kapitansky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 5 lyžíc oleja
  • 5 lyžíc vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 ploché lyžice kakaa
  • Krém:
  • 700 ml mlieka
  • 1 šálka cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 ploché lyžice hladkej múky
  • 5 lyžíc solamylu
  • 3 žĺtky
  • 200 g mäkkého masla
  • 160 ml vaječného likéru
  • Šľahačková vrstva:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 stužovače šľahačky
  • Ďalej potrebujeme:
  • 1 balenie čokoládových piškót
  • 2 lyžice kakaa
  • 3 lyžičky kávy + 2 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do peny.Potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom pridáme žĺtky jeden po druhom a za každým poriadne prešľaháme.

2. Krok

Znížime rýchlosť šľahačka a pridáme vodu, olej tenkým prúdom.Múku si preosejeme do misky spolu s práškom do pečiva a s kakaom.Potom vmiešame po častiach múčnu zmes k vaječnej.Miešame en stierkou alebo drevenou vareškou.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech 21 x 32 vyložený s papierom na pečenie.Pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre na 180°C.

4. Krok

Pripravíme si krém.Do hrnca si dáme variť 2 šálky mlieka spolu s cukrom a s vanilkovým cukrom.Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtka s múkou a so škrobom.Potom túto zmes vmiešame do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém.Krém necháme vychladnúť prikrytý fóliou.

5. Krok

Vyšľaháme si maslo a potom po častiach primiešame vychladnutý puding.Nakoniec vmiešame likér.

6. Krok

Dve až tri čajové lyžičky kávy sa zalejú asi 200 až 250 ml teplej vody. Pridajte dve polievkové lyžice cukru, zmiešajte .urobte to v miske ..

7. Krok

Upečenú a vychladnutú piškótu pokropíme pripravenou kávou.Natrieme 2/3 krému..Posypeme kakaom.Čokoládové piškóty (sú to tie so želé tie veľké) namočíme z piškótovej strany v zbytku kávy a poukladáme na krém.Ukladáme namočenou časťou na krém.Potom ich prekryjeme zvyšným krémom.

8. Krok

Nakoniec vyšľaháme šľahačku s cukrom a so stužovačom.Navrstvíme na krém a posypeme kakaom.Dáme do chladničky najlepšie na noc zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13724 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.