- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kapri rezy
Kapri rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Piškóta:
- 10 bielkov
- 520 g polohrubej múky
- 80 g cukru
- 160 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice kakaa
- Malinová vrstva:
- 750 g mrazených malín
- 75 ml vody
- 75 g cukru
- 50 g gustinu
- Krém:
- 10 žĺtkov
- 80 g cukru
- 500 ml mlieka
- 50 g gustinu alebo zlatého klasu
- 100 g masla alebo margarínu
- 150 ml smotany na šľahanie
- Ganache:
- 125 ml smotany na šľahanie
- 125 g čokolády s 60% kakaa
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si pripravíme krém , nech nám vychladne kým upečieme piškótu..
2. Krok
Vaječné žĺtka vyšľaháme najskôr s cukrom do peny..pridáme trochu mlieka a gustin. Ostatné mlieko dáme variť..Zmes so žĺtkami zavaríme do mlieka a za stáleho miešania varíme kým zmes nezhustne.
3. Krok
Potom puding necháme vychladnúť pod fóliou ..Vyšľaháme smotanu, a maslo necháme pri izbovej teplote.Potom do pudingu všľaháme maslo izbovej teploty a nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku.
4. Krok
Vaječné bielky zamiešajte do pevného snehu. Pridajte cukor a ľahko premiešajte.ostatné ingrediencie primiešame ručnou metličkou, najskôr pridáme mleté orechy, potom vmiešame múku ktorú si predtým preosejeme a nakoniec 2 lyžice preosiateho kakaa.
5. Krok
cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 40 a vložíme do vyhriatej rúry..pečieme pri 175°C asi 15 minút.Piškótu necháme vychladnúť a potom ju prerežeme pozdĺžne na polovicu aby sme mali 2 ks.
6. Krok
Príprava malinovej vrstvy: Maliny si dáme do hrnčeka a pridáme cukor..Na miernom plameni ich povaríme potom ich rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme cez sitko.
7. Krok
Vo vode rozmiešame gustin..a na miernom plameni malinovú šťavu zahustíme.Prevaríme a necháme mierne vychladnúť..Nie úplne..Malinovú hmotu si rozdelíme na 2 časti..jednou prelejeme piškótu ..A necháme vychladnúť ..(vložíme na pár minút do chladničky..Potom rozotrieme polovicu krému...
8. Krok
Priložíme druhú piškótu a postup s malinovou vrstvou a krémom zopakujeme.Takto dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc ..Potom prelejeme čokoládovou polevou..Ktorú si pripravíme zahriatím smotany na šľahanie do ktorej pridáme nalámanú čokoládu..necháme chvíľu postáť a potom prelejeme povrch zákusku,.
9. Krok
Počkáme kým čokoláda zatuhne a nakrájame zákusok na rezy.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1370 videní