Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Kapri rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kapri rezy
13
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.backenmitjasna.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min

3bfb1b1.jpg
www.backenmitjasna.com
3bfb1b3.jpg
www.backenmitjasna.com
3bfb1b2.jpg
www.backenmitjasna.com
3bfb1b4.jpg
www.backenmitjasna.com

3bfeb71.jpg
www.backenmitjasna.com
3bc5411.jpg
www.backenmitjasna.com

3b49a41.jpg
www.backenmitjasna.com
3b0af31.jpg
www.backenmitjasna.com
3b3de81.jpg
www.backenmitjasna.com
3b43251.jpg
www.backenmitjasna.com
3bb1881.jpg
www.backenmitjasna.com
3bf7381.jpg
www.backenmitjasna.com

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 10 bielkov
  • 520 g polohrubej múky
  • 80 g cukru
  • 160 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • Malinová vrstva:
  • 750 g mrazených malín
  • 75 ml vody
  • 75 g cukru
  • 50 g gustinu
  • Krém:
  • 10 žĺtkov
  • 80 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • 50 g gustinu alebo zlatého klasu
  • 100 g masla alebo margarínu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Ganache:
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 g čokolády s 60% kakaa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si pripravíme krém , nech nám vychladne kým upečieme piškótu..

2. Krok

Vaječné žĺtka vyšľaháme najskôr s cukrom do peny..pridáme trochu mlieka a gustin. Ostatné mlieko dáme variť..Zmes so žĺtkami zavaríme do mlieka a za stáleho miešania varíme kým zmes nezhustne.

3. Krok

Potom puding necháme vychladnúť pod fóliou ..Vyšľaháme smotanu, a maslo necháme pri izbovej teplote.Potom do pudingu všľaháme maslo izbovej teploty a nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku.

4. Krok

Vaječné bielky zamiešajte do pevného snehu. Pridajte cukor a ľahko premiešajte.ostatné ingrediencie primiešame ručnou metličkou, najskôr pridáme mleté orechy, potom vmiešame múku ktorú si predtým preosejeme a nakoniec 2 lyžice preosiateho kakaa.

5. Krok

cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 40 a vložíme do vyhriatej rúry..pečieme pri 175°C asi 15 minút.Piškótu necháme vychladnúť a potom ju prerežeme pozdĺžne na polovicu aby sme mali 2 ks.

6. Krok

Príprava malinovej vrstvy: Maliny si dáme do hrnčeka a pridáme cukor..Na miernom plameni ich povaríme potom ich rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme cez sitko.

7. Krok

Vo vode rozmiešame gustin..a na miernom plameni malinovú šťavu zahustíme.Prevaríme a necháme mierne vychladnúť..Nie úplne..Malinovú hmotu si rozdelíme na 2 časti..jednou prelejeme piškótu ..A necháme vychladnúť ..(vložíme na pár minút do chladničky..Potom rozotrieme polovicu krému...

8. Krok

Priložíme druhú piškótu a postup s malinovou vrstvou a krémom zopakujeme.Takto dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc ..Potom prelejeme čokoládovou polevou..Ktorú si pripravíme zahriatím smotany na šľahanie do ktorej pridáme nalámanú čokoládu..necháme chvíľu postáť a potom prelejeme povrch zákusku,.

9. Krok

Počkáme kým čokoláda zatuhne a nakrájame zákusok na rezy.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1418 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.