- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kapustníky
Kapustníky
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky
- 500 ml mlieka
- 2 dcl oleja
- štipka BOSORKY príchte do jedál
- trochu rasce
- 1 droždie
- cukor
- cibuľa
- 500 g kyslej kapusty
- soľ a korenie
Postup prípravy
1. Krok
Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, pol litra vlažného mlieka, 2 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 lyžičiek BOSORKY príchte do jedál, lyžičky rasce, a kvásku (1 kocka droždia, lyžička cukru a pol deci vlažného mlieka).Necháme kysnúť 40 minút.Zatiaľ si na oleji osmažíme cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu, čierne korenie, lyžičku BOSORKY príchte do jedál a dusíme pol hodinu. Z cesta vytvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch. Namiesto kyslej kapusty môžeme použiť aj čerstvú.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6452 videní