Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kapustové fliačky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kapustove fliacky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 lyžička bravčovej masti
  • 1 malá cibuľa
  • 50 g údenej slaniny
  • 0,5 hlávky bielej kapusty
  • 1,5 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 0,5 lyžičky mletej rasce
  • 400 g fliačkov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na štvrtiny, ktorými odrežeme tvrdú stonku. Listy nakrájajte na rezančeky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, slaninu nakrájame na kúsky.

2. Krok

Na rozohriatom tuku si najprv opražíme cibuľku a slaninu. Keď je cibuľa priesvitná, pridáme nakrájanú kapustu a spolu s ostatnými ingredienciami ju za stáleho miešania opekáme 1 až 2 minúty. Vmiešame paradajkový pretlak a kapustu dochutíme soľou, rascou a mletým korením. Podlejeme trochou vody (môžeme použiť aj vývar) a kapustu prikryjeme a dusíme do zmäknutia. Medzitým niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dolejeme ešte trochu vody - toľko, aby sa nám suroviny udusili a neprilepili sa.

3. Krok

Krátko pred dovarením kapusty v inom hrnci prevaríme veľké množstvo osolenej vody. Fliačky vložíme do hrnca a varíme ich podľa návodu na obale. Vyvarené fliačky vyberieme z hrnca a zmiešame s udusenou kapustou. Jedlo ochutnajte a v prípade potreby pridajte soľ a korenie. Pripravené jedlo sa podáva teplé. Ak chcete, posypte na vrch nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

401 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.