- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Karamelová bábovka
Karamelová bábovka
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:15 hod
Jemná, lahodná chuť bábovky…no, ak ju upečiete posúďte sami 😉
http://ywettrecepty.blogspot.sk/2013/02/karamelova-babovka.html
Suroviny
- 3 vajcia
- 70g kryštálového cukru
- 100 ml horúcej vody
- 100 ml oleja
- 1 kypriaci prašok do pečiva
- hladká múka
- kryštálový cukor
Postup prípravy
1. Krok
70g kryštálového cukru upálime na karamel.
2. Krok
Pridáme 100ml horúcej vody ( nezľaknúť sa, hoci sa z toho spraví jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky ) a necháme vychladnúť.
3. Krok
Tri celé vajcia odvážime (aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky (vážili 197g, tak toľko dať aj cukru a múky)...ja som dala menej cukru, stačí 80g.
4. Krok
Žĺtky vyšlaháme s cukrom a kto má rád, môže pridať 1 čajovú lyžičku mletej škorice (ale nemusí byť) Vlejeme 100ml oleja a vychladnutý karamel.
5. Krok
Preosiatu múku rozmiešanú s kypriacim práškom.
6. Krok
A opatrne vmiešame vyšľahaný sneh.
7. Krok
Cesto (je hustejšie) dáme do bábovkovej formy, ktorú sme vopred vymazali a vysypali múkou alebo jemnou strúhankou, formu som použila s rozmerom (205 mm x 205 mm) Vo vyhriatej rúre (piekla som v plynovej) bábovku pečieme asi 45-50 minút. Skúšame špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečená) Necháme dobre vychladnúť a vyklopíme.
8. Krok
Prajem dobrú chuť a príjemné posedenie pri kávičke.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9319 videní