- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Karamelová poleva
Karamelová poleva
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Jednoduchá a rýchla karamelová poleva … len tak na maškrtenie, alebo aj ako topping na zákusky, zmrzlinu a rôzne poháre…
Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!
Originál recept TU
Suroviny
- 300g cukor krupica
- 1 smotana na šlahanie (200g)
- 125g masla
Postup prípravy
1. Krok
Do vyššieho hrnca dám cukor a nechám ho pomaličky za občasného miešania skaramelizovat (dajte pozor, aby ste ho nemali príliš tmavý). Do skaramelizovaného cukru pridám maslo a stále miešam na miernom ohni, až kým sa maslo nerozpustí (chce to trochu trpezlivosti). Prilejem smotanu, začne to poriadne bublat , pozor na oparenie (preto som v úvode napísala, že treba použiť vyšší hrniec). Pravdepodobne sa vám urobia hrčky, ale to nevadí, treba to ďalej trpezlivo miešať na veľmi miernom ohni, až kým sa hrčky nerozpustia. Vznikne riedka omáčka, ktorú potom nalejem do pohárov od džemu a nechám vychladnúť. Ak vám tam predsa len zostali hrčky, karamel ešte za horúca preceďte cez sitko. Po vychladnutí skladujem v chladničke. Karamel v chladničke trochu stuhne a nie je už taký riedky.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
25 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
50372 videní