Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karamelová štóla

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelová štóla
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karamelová štóla Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Štóla je tradičný nemecký dezert, ktorý si našiel obľubu aj u nás. Vďaka pridanému tvarohu je rýchlo mäkká, takže nemusíme čakať dlhé hodiny na to, aby bola pripravená na konzumáciu. Karamelový puding dodáva štóle skvelú chuť a najlepšie si ju vychutnáme, keď ju podávame pokvapkanú domácim karamelom.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 balíčka prášku do pečiva
  • 400 g hladkej múky
  • 130 g trstinového cukru
  • 1/2 balíčka karamelového pudingového prášku
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 150 g sušeného ovocia a nasekaných orechov
  • Na dokončenie:
  • 40 g masla (na potretie)
  • práškový cukor (podľa potreby na posypanie)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku zmiešame s trstinovým cukrom, pudingovým práškom a práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo, vajcia a tvaroh. Všetky ingrediencie dôkladne spracujeme, aby vzniklo hladké a konzistentné cesto. Do cesta následne zapracujeme nakrájané sušené ovocie a orechy.

2. Krok

Plech si vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 °C.

3. Krok

Z cesta vytvoríme obdĺžnikovú placku, ktorú následne preložíme a prenesieme na pripravený plech. Pečieme približne 20 minút. Po tejto dobe znížime teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení ešte asi 30 minút.

4. Krok

Po upečení štólu okamžite potrieme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. Týmto spôsobom sa štóla krásne obalí a zostane dlhšie mäkká a vláčna.

5. Krok

Podávame ju buď len tak, alebo ju môžeme doplniť domácim karamelom pre ešte intenzívnejšiu chuť.

reklama:

Tento recept na karamelovú štólu je jednoduchý a chutný, a určite si získa obľubu na každej rodinnej oslave alebo pri sviatočnom stolovaní.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.