- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Karamelová štóla
Karamelová štóla
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Štóla je tradičný nemecký dezert, ktorý si našiel obľubu aj u nás. Vďaka pridanému tvarohu je rýchlo mäkká, takže nemusíme čakať dlhé hodiny na to, aby bola pripravená na konzumáciu. Karamelový puding dodáva štóle skvelú chuť a najlepšie si ju vychutnáme, keď ju podávame pokvapkanú domácim karamelom.
Suroviny
- 1,5 balíčka prášku do pečiva
- 400 g hladkej múky
- 130 g trstinového cukru
- 1/2 balíčka karamelového pudingového prášku
- 150 g masla
- 2 vajcia
- 250 g mäkkého tvarohu
- 150 g sušeného ovocia a nasekaných orechov
- Na dokončenie:
- 40 g masla (na potretie)
- práškový cukor (podľa potreby na posypanie)
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame s trstinovým cukrom, pudingovým práškom a práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo, vajcia a tvaroh. Všetky ingrediencie dôkladne spracujeme, aby vzniklo hladké a konzistentné cesto. Do cesta následne zapracujeme nakrájané sušené ovocie a orechy.
2. Krok
Plech si vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 °C.
3. Krok
Z cesta vytvoríme obdĺžnikovú placku, ktorú následne preložíme a prenesieme na pripravený plech. Pečieme približne 20 minút. Po tejto dobe znížime teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení ešte asi 30 minút.
4. Krok
Po upečení štólu okamžite potrieme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. Týmto spôsobom sa štóla krásne obalí a zostane dlhšie mäkká a vláčna.
5. Krok
Podávame ju buď len tak, alebo ju môžeme doplniť domácim karamelom pre ešte intenzívnejšiu chuť.
Tento recept na karamelovú štólu je jednoduchý a chutný, a určite si získa obľubu na každej rodinnej oslave alebo pri sviatočnom stolovaní.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16 videní