Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelová štóla

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karamelová štóla
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Karamelová štóla Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Štóla je tradičný nemecký dezert, ktorý si našiel obľubu aj u nás. Vďaka pridanému tvarohu je rýchlo mäkká, takže nemusíme čakať dlhé hodiny na to, aby bola pripravená na konzumáciu. Karamelový puding dodáva štóle skvelú chuť a najlepšie si ju vychutnáme, keď ju podávame pokvapkanú domácim karamelom.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 balíčka prášku do pečiva
  • 400 g hladkej múky
  • 130 g trstinového cukru
  • 1/2 balíčka karamelového pudingového prášku
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 150 g sušeného ovocia a nasekaných orechov
  • Na dokončenie:
  • 40 g masla (na potretie)
  • práškový cukor (podľa potreby na posypanie)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku zmiešame s trstinovým cukrom, pudingovým práškom a práškom do pečiva. Pridáme zmäknuté maslo, vajcia a tvaroh. Všetky ingrediencie dôkladne spracujeme, aby vzniklo hladké a konzistentné cesto. Do cesta následne zapracujeme nakrájané sušené ovocie a orechy.

2. Krok

Plech si vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 °C.

3. Krok

Z cesta vytvoríme obdĺžnikovú placku, ktorú následne preložíme a prenesieme na pripravený plech. Pečieme približne 20 minút. Po tejto dobe znížime teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení ešte asi 30 minút.

4. Krok

Po upečení štólu okamžite potrieme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. Týmto spôsobom sa štóla krásne obalí a zostane dlhšie mäkká a vláčna.

5. Krok

Podávame ju buď len tak, alebo ju môžeme doplniť domácim karamelom pre ešte intenzívnejšiu chuť.

reklama:

Tento recept na karamelovú štólu je jednoduchý a chutný, a určite si získa obľubu na každej rodinnej oslave alebo pri sviatočnom stolovaní.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.