- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Karamelové kocky
 
Karamelové kocky
          - Kusov: 1
 - Porcií: 15
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 25min
 - Hotové Za: 45min
 
Suroviny
- Cesto:
 - 140 g hladkej múky
 - 50 g práškového cukru
 - 110 g masla
 - 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
 - štipka soli
 - Slaný karamel:
 - 200 g hnedého cukru
 - 80 g javorového alebo kukuričného sirupu
 - 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
 - 110 g masla
 - 1/2 lyžičky soli
 - Čokoládová poleva:
 - 200 g čokolády na varenie
 - 1 lyžica oleja
 
Postup prípravy
1. Krok
Plech 20 x 20 vystelieme papierom na pečenie .
2. Krok
Maslo izbovej teploty vyšľaháme, kým nie je krémové a bledé. Pridajte cukor, vanilkový extrakt a soľ. Všetko spolu vyšľaháme.
3. Krok
K maslovej zmesi preosejte múku. Jemne premiešajte kuchynským robotom alebo stierkou. Cesto natlačíme prstami na dno formy na pečenie. Uhlaďte ho zadnou stranou lyžice a poriadne nahusto popichajte vidličkou. Plech umiestnite na 10 minút do chladničky.
4. Krok
Predhrejte rúru na 160°C Plech vložte do predhriatej rúry a pečte 25-30 minút. Upečený základ nechajte vychladnúť.
5. Krok
SLANÝ KARAMEL. Na panvici rozpustíme maslo, sirup a soľ. Pridajte kondenzované mlieko a privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 4 minúty. Hustá zmes by mala po prejdení dna vareškou mala zanechať stopu.. Ako keď varíte džem..
6. Krok
S týmto krémom zalejeme základ a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
7. Krok
čokoládový poleva: Pripravte si vodný kúpeľ . Roztopíme na ňom nasekanú čokoládu. Vmiešame olej a potom polevu nalejeme na karamel. ak chcete môžete čokoládu posypať hrubozrnnou soľou.. Koláč ochlaďte asi 10 minút pri izbovej teplote.
8. Krok
Keď čokoláda zatuhne nakrájame na porcie nožom namočeným v teplej vode..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1712 videní